Savcı Gök'ün zincirleme tacizden cezalandırılması istendi

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Eylül 2010 15:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İzmir'de özel yetkili savcıyken Samsun Cumhuriyet Savcılığı görevine atanan Murat Gök'ün, öğretim üyesi Ü.E.İ.'ye zincirleme cinsel tacizde bulunduğu iddiasıyla 2,5 yıla kadar hapis talebiyle yargılandığı davada karar aşamasına gelindi. Davaya bakan savcı, esas hakkındaki mütalaasında, Savcı Gök'ün zincirleme cinsel tacizde bulunduğu gerekçesiyle cezalandırılmasını, basın yoluyla hareket suçlamasının yer aldığı dosyadan ise beraatini istedi.

Karşıyaka 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya sanık Murak Gök'ün avukatı Ceyda Arslan, davacı Ü.E.İ.'in avukatları Ayla Konaçoğlu ve Aynur Erişkin katıldı. Murat Gök'ün eski koruma polisi Ahmet Sarıçiçek tanık olarak dinlendi. Gök'ün yanında 10 ay kadar görev yaptığını, Ü.E.İ.'nin savcıyla görüşmek için adliyeye geldiğini ve odada 10-15 dakika kaldığını kaydeden Sarıçiçek, aralarında ilişki olup olmadığını bilmediğini söyledi. Sarıçiçek, Savcı Gök'ün Av. Pınar Melli ile evlilik hazırlığında olduğunu, bu olayların ardından evlenemediklerini ifade etti. Cumhuriyet Savcısı Güven Kök, tanığın dinlenmesinin ardından esas hakkındaki mütalaasını sundu. Sanık Murat Gök'ün Ü.E.İ.'ye karşı işlediği idddia edilen zincirleme cinsel taciz suçundan cezalandırılmasını, Ü.E.İ., avukatlar Tarcan Ülük ve Ayla Ergüven Ülük'e karşı işlediği iddia edilen basın yoluyla hakaret suçlamasından ise beraatini talep etti. Duruşma, sanığın mütalaaya karşı savunma hazırlayabilmesi için ertelendi.

Özel bir üniversitede öğretim üyesi olan Ü.E.İ., avukatları aracılığıyla Karşıyaka Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunarak, Murat Gök'ün İzmir'de özel yetkili cumhuriyet savcılığı yaparken babasını bir soruşturma sebebiyle tutuklattığını, onun davasını takip ederken Gök'ün, kendisini SMS mesajlarıyla taciz ettiğini öne sürmüştü. Gönderilen mesajları mahkemeye delil olarak sunmuş, olayın kamuoyunda duyulmasının ardından ise çalıştığı üniversiteden istifa etmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber