En çok matematik öğretmenleri kazanıyor

Haber Giriş : 12 Mart 2005 09:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ücretleri, özel dersler sayesinde 10 milyara kadar çıkıyor.

Özel dershanelerde ortalama 4 bin YTL (4 milyar lira) kazanan matematik öğretmenlerinin ücretleri, özel dersler sayesinde 10 bin YTL'ye (10 milyar lira) kadar yükseliyor.

İşsiz Kalmıyorlar
ÖSS sınavlarında bir matematik sorusu bile çok şey değiştiriyor. Öğrenciler kendi başlarına çalışarak matematik sorunlarını çözemiyorlar. Dershaneler, matematik öğretmenlerine kapılarını sonuna kadar açıyor, aileler çocuklarına özel matematik dersleri aldırıyor. Böylece matematik öğretmenliği bölümü mezunları hem kolay iş buluyor, hem özel dersler vererek ek gelir elde ediyorlar. Milli Eğitim Bakanlığı da atamalarda matematik öğretmenlerine daha fazla kadro ayırıyor. İşsiz gezen matematik öğretmeni bulmak çok zor. Matematik öğretmenlerinin özel ders ücretleri, kentten kente, semtten semte farklılık gösteriyor. Ders ücretlerinin en yüksek olduğu şehir İstanbul. İstanbul'da 1.5 saatlik bir blok ders 150 milyondan aşağıya verilmiyor. Ankara'da ise rakamlar 30 milyona kadar düşüyor.

Gözde Meslekleri Geçti
İş bulmakta zorlanmayan ve iyi para kazanan matematik öğretmenleri, üniversiteye hazırlanan lise öğrencilerine de örnek oluyor. Geçmiş yılların revaçta mesleklerinden mühendislik işsizlik, tıp fakülteleri ise dezavantajları nedeniyle çok fazla tercih edilmiyor. Tüm bunlar gençleri, özellikle matematik öğretmenliğine yöneltiyor. Bu nedenle, matematik öğretmenliğinin taban puanı, revaçta bölümlerini geride bırakıyor.

sabah

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber