Dilek öğretmen için gözyaşları sel oldu

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Ekim 2010 13:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sakarya'nın Adapazarı ilçesinde babasının tahlil sonuçlarını almak için geldiği hastanenin önünde yolcu minibüsünün çarpması sonucu hayatını kaybeden rehber öğretmen Dilek Fidan'ın cenazesi memleketi Ordu'ya gönderildi. Fidan'ın okulunda düzenlenen törende ailesi, öğretmen arkadaşları ve öğrencileri gözyaşlarına boğuldu.

Dün trafik kazasında hayatını kaybeden Dilek Fidan için görev yaptığı Mithatpaşa Şükrü Ayna Anadolu Lisesi'nde tören düzenlendi. Mithatpaşa Mahallesi'ndeki evinden alınarak görev yaptığı okula getirilen genç öğretmenin cenazesi, burada okul sıralarının üzerine konuldu. Törende güçlükle ayakta duran öğretmenin annesi Emine ve babası Necati Fidan, sandalyeye oturtuldu. Öğretmenin meslektaşları, öğrencileri ve ailesi gözyaşlarına boğuldu.

Sakarya İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yazıcı, Serdivan Kaymakamı ve Adapazarı Kaymakam vekili Fahri Keser, Adapazarı İlçe Milli Eğitim Müdürü Ziya Cevherli'nin de katıldığı törende, Dilek Fidan için saygı duruşunda bulunuldu. Öğretmenin özgeçmişinin okunmasının ardından konuşan okul müdürü Muammer Yener, Dilek Fidan'ın çok sevdikleri, değerli öğretmenlerden biri olduğunu söyledi.

Çok kutsal bir görevi yerine getirirken hayatını kaybeden öğretmenin çok iyi bir eğitimci olduğunu kaydeden Yener; "34 gündür kendisiyle görev yapıyordum. Çok iyi bir öğretmendi. İnsan olarak kendisi hakkında şehadet ediyoruz, çok üzüldük. Öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz kendisine haklarımızı canı gönülden helal ediyoruz. İnanıyorum ki annesine babasına çok bağlıydı. Zaten babası rahatsızdı. Onun tahlilleri ve filmleriyle ilgili hastaneye gitmişti. Bundan dolayı kaza geçirdi, o anlamda da kutsal bir görevi ifa ediyordu. İnanıyorum kendisi hem eğitim hem de bu anlamda şehit gitmiştir. Kendisine Allah'tan rahmet diliyorum." dedi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Ziya Cevherli ise Dilek Fidan'ın evlatlık görevini yerine getirirken hayatını kaybettiğini belirtti. Cevherli; "Şu an sözün bittiği andır. Dün bizler gibi hayatı temaşa edip görevi başında evlatlık hizmetini ifa ederken fani âlemden ebedi aleme göç etmiştir." diye konuştu.

Törende genç öğretmenin annesinin isteği yerine getirilerek tabutunun üzerine Türk bayrağı örtüldü. Genç öğretmenin cenazesi dua okunduktan ve helallik istendikten sonra Sarıkışla Camisi'ne götürüldü. Burada kılınan cenaze namazının ardından Dilek Fidan'ın cenazesi memleketi Ordu'nun Ünye ilçesine gönderildi.

Öte yandan öğretmene çarpan minibüsün sürücüsü Özgür Ö.'nün emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edileceği öğrenildi.

Adnan Menderes Caddesi'nde Sakarya Eğitim Araştırma Hastanesi Merkez Kampüsü önündeki kazada, babasının tahlil sonuçlarını aldıktan sonra hastaneden ayrılan Dilek Fidan'a yolun karşısına geçmeye çalışırken Özgür Ö.'nün kullandığı 54 M 0160 plakalı yolcu minibüsü çarpmıştı. Ağır yaralanan Fidan, kaldırıldığı acil serviste yaşamını yitirmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber