MEB: Tramvay kazasında öğretmenlerin ihmali yok

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 06 Ekim 2010 17:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bazı basın yayın organlarında yer alan ?Müdür ve İki Yardımcısına Ceza?, ?Dram İçinde Dram? başlıkları ile kamuoyuna duyurulan, gerçeği yansıtmayan haberlerle ilgili aşağıdaki açıklamanın yapılması gereği duyulmuştur.

Söz konusu haberlerde, İstanbul Merter'deki Kemal Hasoğlu Lisesi Müdür Yardımcısı Sami Yavuz'un, 11 Mart akşamı okul çıkışında, 3 öğrencinin tramvay altında kalarak hayatlarını kaybettiği kaza nedeniyle sorumlu bulunduğu ve görevden alındığı bilgisi yer almaktadır. Haberde Kemal Hasoğlu Lisesi Müdür yardımcılarından Sami Yavuz'la birlikte 2 idareci ve olay günü nöbetçi olan öğretmenin de görevden alındığı iddia edilmektedir.

11 Mart 2010 tarihinde meydana gelen tramvay kazasıyla ilgili İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü İnceleme, Soruşturma ve Değerlendirme Bölümü tarafından yapılan inceleme ve soruşturma sonucunda, okulda görevli olan yönetici ve öğretmenlerin tramvay kazasında ihmalleri bulunmadığından işleme gerek olmadığı belirtilmiştir. Tramvay kazası hakkında, Kemal Hasoğlu Lisesi Müdür Yardımcısı Sami Yavuz, 2 idareci ve 1 öğretmene hiçbir şekilde ceza verilmemiştir.

Bakanlığımızı zan altında bırakacak bu tür haberlerin kamuoyunu yanlış yönlendirmemesi adına yapılan açıklama basına saygı ile duyurulur.

Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber