KTÜ'de 5 bin adet bandrolsüz kitaba el konuldu

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Ekim 2010 18:20, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Karadeniz Teknik Üniversitesi'ndeki (KTÜ) yaşanan 'korsan kitap' olayında 5 bin 1 adet bandrolsüz ve sahte bandrollü kitaba el konulduğu bildirildi.

Konuyla ilgili Trabzon Valiliği'nden yapılan yazılı açılamada, geçtiğimiz günlerde 155 polis imdat hattına KTÜ Yabancı Diller Bölümü giriş katında çok sayıda korsan kitap satıldığı ihbarı geldi. İl Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğü ekiplerince söz konusu adreste yapılan denetimde 5 bin 1 adet bandrolsüz ve sahte badrollü kitap bulunduğu ve adli tahkikat için kitapların muhafaza altına alındığı bildirildi. Olayla ilgili ifadesi alınan 4 şüphelinin ise Cumhuriyet Savcılığı'nın talimatı üzerine tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldığı ifade edildi.

Geçtiğimiz günlerde ortaya çıkan olayın ardından, önceki gün bir grup öğrenci, üniversite kampüsü içinde kendilerine satılan kitapların sahte olduğunu ileri sürerek savcılığa suç duyurusunda bulunmuştu. Yabancı Diller Bölümü hazırlık sınıfı öğrencileri kendilerine sahte kitap dağıtımı yapıldığını belirterek, "İdarecilerimiz tarafından söz konusu standa yönlendirildik. Bizden kitap başına 250 TL alındı. Ama teslim aldığımız kitapların hepsi sahte çıktı. Mağduriyetimizin giderilmesini istiyoruz." ifadelerini kullanmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber