Yaşlılıkta Alzheimer'a dikkat

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Ekim 2010 17:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Denizli Devlet Hastanesi Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Hüsnü Menteşeoğlu, 1-8 Ekim Dünya Yaşlılar Haftası dolayısıyla bir açıklama yaparak ileri yaşlarda daha sık görülen Alzheimer hastalığının önemli bir sağlık sorunu haline gelmeye başladığını belirtti.

Denizli Devlet Hastanesi Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Hüsnü Menteşeoğlu, 35-40 yaşın üzerinde görülen küçük unutkanlıkların Aalzheimer hastalığının ilk işaretleri olabileceğini söyledi. Alzheimer hastalığının sinsi bir hastalık olduğunu ifade eden Dr. Menteşeoğlu, "Günlük yapılacak işleri, alışverişleri unutmak veya oturma odasından mutfağa bir şeyler yapmak için geçmek ama bir dakika içinde mutfağa niçin geçtiğini unutmak Alzheimer hastalığının belirtisi olabilir. Bu belirtilerin günlük iş yorgunluğu ve stresten kaynaklandığını düşünebiliriz ya da yaşlanmanın doğal bir parçası olarak görülebilir. Ancak günlük yaşantıda sık sık bu tür unutkanlıklar yaşanıyorsa ve ailede Alzheimer hastası varsa mutlaka bir uzmana başvurmak gerekir. Böylece olası bir Alzheimer hastalığının ilerlemesi erken tanı ile önlenebilir" diye konuştu.

65 yaşın üzerinde Alzheimer hastalığının görülme riskinin yüzde 50'ye çıktığını belirten Dr. Menteşeoğlu, "Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre dünyada ortalama yaşam süresi 66 yaş olup, 2050 yılında 76'ya çıkması bekleniyor. Yani 2050 yılında 2 milyar kişi 65 yaşın üzerinde olacak. Bu verilerden yola çıkarak 2050 yılında Alzheimer hastası sayısının 100 milyon kişi olacağı belirtiliyor" şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber