Sayıştay'ın en düşük oyla önerdiği aday, AYM üyesi oldu

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 08 Ekim 2010 15:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Anayasa değişiklikleri uyarınca TBMM ilk kez Anayasa Mahkemesine üye seçti. Ancak, Sayıştay'ın en düşük oyla önerdiği aday Hicabi Dursun, AKP'li 256 milletvekilinin oyuyla AYM üyesi oldu.

Sayıştay Genel Kurulu'ndaki ön seçimde adaylardan Rıdvan Güleç 40, Cavit Özkahraman 35 ve Hicabi Dursun 28 oy almıştı. TBMM ise AKP oylarıyla en son sıradaki Hicabi Dursun'u AYM üyesi seçti. Başbakanlık Müsteşarı Efkan Ala'nın okul arkadaşı olan Bayburt'lu Hicabi Dursun Siyasal Bilgiler Fakültesi mezunu?

ASLINDA 4 TUR YAPILDI

Anayasa değişikliği ile AYM'nin üye sayısı 17'ye çıkartılırken, TBMM'nin Sayıştay ve Avukatlar arasından üye seçmesi benimsenmişti. Genel Kurul'daki seçimlere Sayıştay tarafından aday gösterilen Rıdvan Güleç, Cavit Özkahraman ve Hicabi Dursun AYM üyeliği için yarıştı.

367 oy şartı aranan ilk tura muhalefet katılmadı. Bu turda Dursun'da 259, Güleç'e 5, Özkahraman'a 3 oy çıktı. 2. tur oylamada ise Dursan 263 oyda kaldı, Güleç ve Özkahraman?a ise 1'er oy çıktı. İki aday da birer oy alınca, Dursun ile birlikte 3. turda yarışacak ikinci aday krizi doğdu. Bunun üzerine 2. tur tekrarlandı. CHP ve MHP oy vermedi. Yenilenen turda Hicabi Dursun 190, Güleç 31, Özkahraman 8 oy aldı. Gerekli oy olan 276 bulunamadığı için nitelikli çoğunluk aranmayan son tura geçildi. Bu turda Dursun 256 oyla seçildi, Güleç ise 6 oyda kaldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber