Milli Eğitim Bakanı Çubukçu: Özel okullar, devlet okullarının rakibi değil destekleyicisi

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Ekim 2010 20:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, özel okulların, devlet okullarının rakibi değil, destekleyicisi olduğunu söyledi.

Gaziantep Sanko Okulları'nın 10. kuruluş yıldönümü kutlamalarına katılan Çubukçu, özel okulların eğitim kalitesinin artırılmasında öncülük ettiğini kaydetti. Özel okulların Seviye Belirleme Sınavı (SBS) ile sportif alanda da büyük başarılara imza attığını söyleyen Çubukçu, eğitimde iyi örnekler ve başarıları öne çıkarması yönüyle özel okulların büyük rol oynadığını vurguladı. Eğitim faaliyetlerinin devletin görevi olduğunu kaydeden Çubukçu, bu noktada önemli harcamalar yapıldığını ve bütçeden en büyük payın da eğitime aktarıldığını söyledi.

Türkiye'nin öğrenci sayılarına bakıldığında, Avrupa Birliği'nin (AB) önünde olduğuna dikkat çeken Çubukçu, "Buradan hareketle eğitim gibi pahalı bir yatırımın yalnızca devletin imkanları ile karşılanamayacak kadar büyük bir alanı kapladığı görülüyor. Bu noktada özel okullar, önemli oranda okul yatırımı ve aynı zamanda kalitenin artırmasını sağlıyor." dedi.

Son 7 yılda derslik sayısının 10 bin 47'ye ulaştığını aktaran Çubukçu, derslik ihtiyacının devam ettiğini dile getirdi. Ülke genelinde özel sektörün eğitime daha fazla destek olmasını isteyen Çubukçu, şöyle konuştu: "Türkiye'de özel okulda okuyan öğrenci oranı AB'nin ortalamasının çok altında. Göreve geldiğimizden beri özel sektörü önemli destekler verdik. Okulların doğalgaz ve elektrik ücretlendirmesi, resmi okullarla aynı. Gelir ve kurumlar vergisinde de destek veriliyor. Okul eğitime başladıktan sonra 5 yıl vergi muafiyetinden yararlanıyor. Bu yönde çalışmalarımız sürecek. Özel sektörün eğitime destek sağlaması için çalışmalarımız sürecek."

Nimet Çubukçu, özel eğitim kurumlarının, resmi kurumların rakibi değil, destekleyicisi olduğunu ifade etti. Çubukçu, "Bu nedenle özel öğretim kurumlarındaki artışını eğitim imkanlarının artışı olarak görüyoruz. Eğitime özel sektörün daha fazla yatırım yapması en büyük arzumuzdur. İnsana yatırım yapan toplumlar, geleceklerine yatırım yapmış olurlar." ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber