Türksat, üç boyutlu yayına geçti, 3D kanalı alma hazırlığına girdi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 10 Ekim 2010 08:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türksat Genel Müdür Yardımcısı Ali Ok, ?Kablo TV platformu üzerindeki üçüncü kanalımızda 3D test yayını başladı. 3D kanal almayı düşünüyoruz? dedi.

UYDU ve kablo internet, TV operatörü Türksat, üç boyutlu yayın başlattı. Kablo TV platformu üzerinden üçüncü kanaldan 3D yayın yapan Türksat, bunu CeBIT Bilişim Eurasia'da tanıttı. Türksat Genel Müdür Yardımcısı Ali Ok, ?Dünyadaki trendleri yakından takip ediyoruz. 3D test yayınını başlattık. Şu anda standart bir animasyon içeriği var. Tanıtım ve test amaçlı olan yayını geliştireceğiz. İleride 3D kanal almayı düşünüyoruz? dedi.

3D gözlük yeterli

3D yayına 6 Ekim'de başladıklarını belirten Ali Ok, şöyle konuştu: ?Biz iki yıl önce sistemlerimizi dijitale geçirdiğimiz için 3D yayına geçişte çok maliyetimiz olmadı. Sadece içeriğe para harcıyoruz. Yavaş yavaş içerik oluşsa da henüz yeterli içerik yok. Üçüncü kanaldan yapılan yayınımız 3D TV ve buna uyumlu kurulum kutusu olmadan sadece 3D gözlükle izlenebiliyor. Şu anda çalışmaları devam eden gözlüksüz 3D yayınını da vermeye hazırlanıyoruz. 3D'de istediğimiz gibi kanal bulursak yabancı ya da yerli platformumuza katacağız. Gözlüksüz izlenebilen TV modelleri üzerinde çalışıyoruz. bu teknoloji bir yıl içinde yaygınlaşacak.?

Maliyeti daha düşük

Ali Ok, 3D yayının normalde diğer yayınlara göre daha masraflı olduğunu dile getirerek, şunları anlattı: ?Bunun bize çok fazla yansıması olmadı. Kablodan bu yayın daha az maliyetli. Uydudan verenler daha fazla bant genişliği kullandığı için daha maliyetli oluyor. Bizim güçlü altyapımız var. Fiber üzerinden birçok hizmeti veriyoruz. Şu anda 21 ilde kablo TV ve internet hizmetlerimiz var. Bulunduğumuz il ve nokta sayısını artıracağız. Toplamda 3 milyon haneye ulaşıyoruz. Analog yayında 1 milyon 200 bin, Teledünya'da 200 bin abonemiz var. Kablo internette abone sayımız iki yılda 240 bine ulaştı.?

e-devlet kapısını 455 bin kişi kullanıyor

E-DEVLET Kapısı'nın da yönetimini yapan Türksat'ın Genel Müdür Yardımcısı Ali Ok, ?e-Devlet Kapısı üzerinden verilen hizmetler sürekli artırılıyor. Kayıtlı kullanıcı sayısı 455 bini buldu. İçeriğini hazır eden kurumların tamamını e-Devlet Kapısı'na ekleyeceğiz. 1 milyon 300 bin günlük tık sayısı var. Hergün bu sayı ciddi oranda artıyor? dedi.

Akıllı tahtalar fuara damga vurdu

CeBIT Bilişim Eurasia'da ?akıllı tahta?lar da öne çıktı. Tahta, bilgisayar ve projektörden oluşan setlerle, öğrenciler, öğretmenler ve toplantı yapanlar dokunmatik ekranda bilgileri paylaşacak. Firma yetkilileri şu anda Türkiye'deki okullardaki tahtaların yüzde 5'inin ?akıllı? olduğunu, bu sayının kısa sürede daha da artmasını beklediklerini söyledi. Sürat Eğitim, Techpro, Emko gibi firmalar akıllı tahtalarını sergiliyor. Akıllı tahtalarla ders sunumlarında yararlı olabilecek her türlü grafik, tablo, yazı çalışma yüzeyine aktarılıyor. Böylece dersler daha etkili hale getiriliyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber