Kışı gripsiz atlatmanın yolu

Kaynak : CNN Türk
Haber Giriş : 12 Ekim 2010 22:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gripsiz hayatın sırrıları

,

NASIL SAVAŞACAKSINIZ?

Bu seneyi grip olmadan çıkarmak ister misiniz? Bu mümkün ancak uymanız gereken mutlak kurallar var. İşte gripsiz bir hayat için yapmanız gerekenler...

Gripsiz hayatın sırrıları

SİHİRLİ BESİN YOK

Bağışıklık sisteminin iyi çalışmasının anahtarı, dengeli beslenmektir. Bunu başaran ?sihirli? bir besin yoktur; ancak önemli olan sağlıklı koşullarda üretilmiş ve hazırlanmış besinleri, dengeli bir biçimde tüketmektir.

Gripsiz hayatın sırrıları

PROTEİN ÖNEMLİ

Yeterli protein alın. Protein kaynağı olarak hayvansal ve bitkisel proteinleri dengeli bir biçimde tüketin.

ÇİĞ SEBZE-MEYVE

Çiğ sebze-meyve ile beslenin. Sebze ve meyveler içerdikleri doğal vitaminler ve diğer antioksidanlar aracılığıyla, bağışıklık sistemini güçlendirmeye yardımcı olurlar.

BESLENMEDE DOĞRU BİLİNEN YANLIŞLAR

YOĞURT TÜKETİN

Probiyotiklerden yararlanın (yoğurt, kefir?). Bu tür besinler, mide-bağırsak sistemindeki bağışıklık sistemi elemanlarının sağlıklı işleyişinde rol almaktadır.

KALİTELİ UYKU

Uykunuzu alın. Yalnızca yeterince uzun süre uyumak değil, ?kaliteli? uyku uyunması da bağışıklık sisteminin sağlıklı işleyişi açısından önemlidir.

SIVI TÜKETİN

Mutlaka bol sıvı alın. Hazır içecekler yerine doğal, taze sıkılmış meyve sularından yararlanın.

Çay için. Yeşil çay ?kateşin? adı verilen bir antioksidanı bolca içermektedir. Çaydaki polifenoller, pek çok hastalığa neden olabilen oksidan maddelerle savaşılmasına yardımcı olmaktadır.

SİGARADAN UZAK DURUN

Sigaranın, bağışıklık hücrelerinin yanıtını bozduğu bilinmektedir bunun için sigaradan vazgeçin, pasif olarak sigara dumanına maruz kalmamaya çalışın.

TRANS YAĞLARDAN KAÇININ

Aşırı yağ tüketiminden, özellikle ?trans yağlar?dan kaçının. Gereğinden fazla yağlı besinler tüketmenin bağışıklık sistemini olumsuz etkilediği gösterilmiştir. Kilonuzu ideal aralıkta tutmaya çalışın. Hızlı kilo kaybı, bağışıklık sistemini zayıflatmaktadır. Bilinçsiz, hızlı kilo kaybettiren diyetlerden kaçının.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber