TBMM lojmanlarının yeniden konut olması gündemde...

Haber Giriş : 14 Mart 2005 11:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye Ticaret Merkezi olarak satışa sunulan TBMM Lojmanlarında, çok katlı 2 bloktan sonra villaların da yeniden konuta dönüştürülmesi gündemde bulunuyor.

Villaların showroomlara, çok katlı bloklardaki dairelerin de ofislere dönüştürüldüğü TBMM Lojmanlarının satışında, aradan geçen yaklaşık 2 yıllık süreye rağmen istenen başarı sağlanamadı.

Başlangıçtan bu yana 400 villadan ancak 7'si alıcı buldu. Aynı şekilde çok katlı 2 bloktaki 177 daireden de sadece 13'ü satılabildi. Yiyecek ve içecek çarşısında yer alan 17 dükkan ile birlikte, Türkiye Ticaret Merkezi adını alan lojman alanında satışı gerçekleştirilen toplam işyeri sayısı 37 olarak belirlendi. Çok büyük bölümü taksitlendirilerek yapılan bu işyerlerindeki toplam satış tutarı ise 8 milyon 382 bin dolar olarak hesaplandı.

Bu süreçte Ticaret Merkezinin alıcılar için daha cazip kılınması amacıyla, lojman alanındaki boş araziye inşa edilmesi kararlaştırılan otel arsası da 4 milyon 150 bin dolara satıldı. Aynı şekilde burada kurulacak ticari birimin arsası da, 2 milyon 820 bin dolara alıcı buldu. Ancak ne otel ne de ticari birimi kurulmasına dönük adımlar, villa ve çok katlı dairelere yönelik bir talep artışı yaratmadı.

Bunun üzerine bu defa 177 daireden sadece 13'ü satılabilen çok katlı 2 blok, tekrar konuta dönüştürüldü ve topluca satış yoluyla ihaleye çıkarıldı. İhaleyi de, çok katlı 2 blokta kalan 164 daireye 25 milyon 894 bin dolar veren teklif sahibi kazandı.

Projeyi koordine eden Emek İnşaat'ın, villaların da tekrar konuta dönüştürülerek satılması konusunda araştırma yaptığı öğrenildi. Villaların tekrar konut olarak satışı yönünde bir görüş benimsenirse, şu ana kadar sadece 7'si satılabilen 400 villa, bu defa konut olarak satışa sunulacak.

Bu durumda, TBMM Lojmanlarının Türkiye Ticaret Merkezi'ne dönüştürülme projesi de tümüyle ortadan kalkmış olacak.

milliyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber