Ahlat'a 4 yıllık Turizm ve Otelcilik Yüksek Okulu açılacak

Haber Giriş : 14 Mart 2005 14:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bitlis Valisi M. Asım Hacımustafaoğlu, Ahlat'a 4 yıllık Turizm ve Otelcilik Yüksek Okulu açılacağını belirterek, "Şimdi sırada üniversitenin ilk basamağı olan Fen Edebiyat Fakültesi'ni açmaktadır" dedi.

Vali Hacımustafaoğlu, İHA muhabirine yaptığı açıklamada, Yüksek Öğretim Kurulu'nun (YÖK), Ahlat İlçesi'ne Turizm ve Otelcilik Yüksek Okulu açma kararı aldığı müjdesini verdi. Hacımustafaoğlu, önümüzdeki eğitim-öğretim yılında 4 yıllık okulun faaliyete geçeceğini belirterek, "Eğitim de önemli mesafeler katlettik. Bu alanda artık iş üniversiteye geldi. Üniversite gündemimizden hiç düşmedi ve düşmeyecek. Dün YÖK, Ahlat'ta 4 yılık Turizm ve Otelcilik Yüksek Okulu açma kararı aldı. Okulumuz önümüzdeki eğitim-öğretim yılında devreye girecek" şeklinde konuştu.

Vali Hacımustafaoğlu, sıra üniversitenin ilk adımı olan Fen Edebiyat Fakültesi'ne geldiğini belirterek şunları söyledi: "Ahlat'taki yüksek okulumuz önümüzdeki yıl faaliyete geçince, inşallah sıra Bitlis'te üniversitenin ilk adımı olan Fen Edebiyat Fakültesi'ne gelecek. Bunun içinde binanın bir an önce hazırlaması gerekiyor. Bitlis Meslek Yüksek Okulu ve Sağlık Yüksek Okulu binası yanında hazineye ait 5 dönümlük arsamız var. Bu arsaya en kısa zamanda Fen Edebiyat Fakültesi için bir bina yapmak gerekiyor. Bunu da biz Bitlisliler yapmamız gerekiyor. Sanırım üniversitenin ilk adımı da bu olacak. Bunun için önümüzdeki günlerde iş adamlarımızın desteğine başvuracağız".

iha

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber