Ambulans şoförlerinden eylem

Haber Giriş : 14 Mart 2005 14:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde toplanan ambulans şoförleri, yapılan kazaların ardından hasarın kendilerine ödetilmesine tepki gösterdi. 112 çalışanları, ambulansların üzerine oturarak eylem yaptı.

112 şoförlerinden oluşan yaklaşık 30 kişilik grup, öğlen saatlerinde Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde toplandı. Slogan atan grup adına açıklama yapan Türk Sağlık-Sen Genel Teşkilatlandırma Sekreteri Kürşat Atmaca, sağlık çalışanlarının bir çok sıkıntıyla boğuştuğunu söyledi.

Atmaca, "Kaliteli ve verimli hizmetin sunumu, sorunların çözümüyle olacaktır. 112 Acil Servis çalışanlarının bir çok sorunu var. İş riski ve can güvenliği, bu sorunların başında geliyor. Asılsız telefon ihbarları, yüzde 90'ının acil hasta olmaması, amirlerin tutumu, güvenlik sorunu, trafik sorunu, araçların teknik özelliklerinin uygunsuzluğu ve çalışma şartları da sıkıntılardan bazıları. Yaptığı hasarlı kazanın 3 milyar 800 milyon liralık kısmı, meslektaşımız Hakan Tandoğan'dan talep edilmektedir. Bizim isteğimiz Tandoğan gibi borcu olan şoförlerinin borçlarının Sağlık Bakanlığı bütçesinden ödenmesidir. Hükümetin memura şaşı bakmasını istemiyoruz. Biz en iyi hizmeti vermek istiyoruz. 2004 yılında sendikamızın hükümetle imzalamış olduğu toplu görüşme mutabakat metnindeki ambulansların "kasko edilir" maddesinin uygulamaya geçirilmesini istiyoruz" dedi.

Açıklamanın ardından şoförler, ambulansların üzerine oturarak eylem yaptı.

iha

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber