'Cumartesi tatili kaldırılsın!'

Haber Giriş : 14 Mart 2005 15:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bülent Ecevit'in '1970'lerde çalışanlara şirin gözükmek ve oy avcılığı yapmak için' kamu çalışanları için Cumartesi gününü de tatil günü olarak kanunlaştırdığını savunan MDHP Genel Başkanı Yusuf Erikel, kamuda Cumartesi tatilinin kaldırılmas 14 Mart 2005 15:04

Milli Demokrat Halkın Partisi (MDHP) Genel Başkanı Av. Yusuf Erikel, bu uygulamanın gelişmemizde eksi oranlar kaydettiğine, gerçekte Türkiye'nin hızlı çalışma temposu ile Gelişmişliği yakalamaya ihtiyacı olduğunu belirterek, ?Kamu da Cumartesi tatili Kaldırılsın ? çağrısında bulundu.

Cumartesi ve Pazar Günleri Vatandaş ile Kamu mekanizması arasında ilişkinin tamamen koptuğunu ; Az gelişmiş ülke olmamıza rağmen çok tatil yaptığımıza dikkat çeken ; MDHP Lideri Erikel çağrısını şöyle sürdürdü ;

? Kamu ile vatandaş sürekli birbirleri ile ?işin görülmemesi konusunda kavgalı. Sebebi de Kamuda ki her alanda işlerin birikmesi ve işin içinden çıkılmaz hale gelmesidir.

Örneğin ; Cumartesi günlerinin tatil olması Hukuk Devletin de Adalet Mekanizmasın da geciken bir Adalet anlayışının doğmasına hasıl olmuştur.

Çünkü ; Hürriyeti bağlayıcı tutuklu veya tutuksuz davalar da vatandaş 2 gün önce tahliye olacağı yerde veya mağdur hakkına 2 gün önce ulaşacağı yerde 2 gün sonra ki yani Pazartesi günü yapılan Duruşmalar da ancak haklarına sahip olabiliyor.

Bunun gibi sosyal hayatta nice haksızlıklara yola açan noktalar var.

Ve bunların Yıllarca getirdiği birikim hesaplandığın da ise Korkunç tablolar ortaya çıkmaktadır.

Ayrıca hep geri kalmışlıktan topyekün bahsederken, resmen Kamu ve toplum olarak sırt üstü yatıp tatil yapıyoruz.

Maalesef Sayın Ecevit Siyasette ki hızlı dönemlerinde sırf çalışanlara Şirin gözüküp CHP'ye oy toplamak için Cumartesi günü nü de yasalar çıkartarak tatil günü olarak ilan ettirmişti ve bununla da övünmüşlerdi.

Dünya da bırakın Az gelişmiş ülkeleri hangi Gelişmiş ülkelerde bizim kadar tatil yapan bir ülke var. Bu mantıktan bir an önce sıyrılmalıyız ve Hızla çalışmayı tercih etmeliyiz.

Bunun içindir ki MDHP olarak Cumartesinin kamu da tatil günü hükmünün kaldırılıp; İş gününe çevrilmesini öneriyoruz ?

haber7

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber