Polis otolarına 'kaçak geçiş' cezası

Haber Giriş : 14 Mart 2005 16:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Karayolları Genel Müdürlüğü, köprüyle otoban OGS'lerinden ücret vermeden geçen resmi ve sivil polis otolarını kullanan memurlardan cezaları ödemelerini istedi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, Karayolları Genel Müdürlüğü'nden kendilerine gelen ekip otolarına kesilen cezalarla uğraşıyor... Emniyet Müdürlüğü, Karayolları'ndan gönderilen listede yer alan ve köprü ile otoban OGS'lerinden ücret vermeden geçiş yapan resmi ve sivil polis otolarının sürücüleri olan polis memurlarından cezaları ödemesini istedi. 3 milyon ila 30 milyon lira arasında ödeme yapmak zorunda kalan polis memurları ise olaya tepki göstererek, "Biz kendi otomobilimizle geçmiyoruz. Sonuçta devlet için çalışıyoruz ve bu otolar da devlete ait. Ancak ücretleri bizden tahsil ediliyor. Bu nasıl sistem" diye konuştular.

İsminin açıklanmasını istemeyen bir emniyet yetkilisi de, "Araçlarımızın çoğu sivil. Hadi bunları geçin. Resmi ekip otolarının sürücülerinden bile bu para isteniyor. Yani ekibimiz bir suçlu kovalıyorsa, önce turnike sırasına girip parasını ödeyecek, sonra da suçluyu kovalamaya devam edecek. Tabii yakalayabilirse" dedi. Ceza gelen polis memurları, paralarını ilçe emniyet müdürlüklerinin araç büro amirlikleri ile Karayolları 17. Bölge Müdürlüğü ve Ankara Merkez Bankası'ndaki hesaba yatıracaklar.

sabah

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber