İlköğretimde başörtüsü ısrarını hangi dernek yönlendiriyor?

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Ekim 2010 00:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adana ve Mersin'den sonra Gaziantep'te de şimdiye kadar başı açık okula giden 4 ve 5. sınıf öğrencilerinin Mustazaflar Dayanışma Derneği'ne mensup babalarının zoruyla okula başörtülü gönderildikleri öğrenildi. Şimdiye kadar başı açık okula giden 5. sınıf öğrencisi E.Y. ve kardeşi 4. sınıf öğrencisi S.Y.'nin Mustazaflar Dayanışma Derneği'ne mensup babalarının zoruyla okula başörtülü gönderildikleri öğrenildi.

Edinilen bilgiye göre; daha önce başları açık gelen iki kardeşin okula başörtüyle geldiklerini gören okul idarecileri, öğrencileri bir odaya alarak velisiyle görüşmek üzere davet etti. Okula gelen baba, çocuklarının başörtülü derslere girmesi yönünde ısrarcı oldu. Bunun uygun olmayacağını belirten yöneticileri tehdit eden baba, savcılığa gidip şikayetçi olacağını ifadep edip ayrıldı.

Adana ve Mersin'den sonra Gaziantep'de ilköğretim çağındaki çocuklarını okula başörtülü gönderme girişiminin bölgede yoğun faaliyetleri olan Mustazaflar Dayanışma Derneği'nin organize bir girişimi olduğu öne sürüldü. Benzer girişimlerin bir çok ilde aynı dernek üyeleri tarafından uygulanmaya konulduğu öğrenildi.

Başörtüsü sorununun mecliste gurubu bulunan siyasi partiler tarafından görüşüldüğü bu günlerde Mustazaflar Dayanışma Derneği mensuplarının ilköğretim çağındaki çocuklarını başörtülü okula göndermeleri dikkat çekti.

MUSTAZAFLAR, 27 MAYIS'TA GENELKURMAY BİLDİRİSİNE DE KONU OLMUŞTU

Mustazaflar Dayanışma Derneği'nin etkinliği 27 Mayıs'ta yayınlanan Genelkurmay bildirisine de konu olmuştu. Bildiride "22 Nisan 2007 tarihinde Şanlıurfa'da; Mardin, Gaziantep ve Diyarbakır illerinden gelen bazı grupların da katılımı ile, o saatte yataklarında olması gereken ve yaşları ile uygun olmayan çağ dışı kıyafetler giydirilmiş küçük kız çocuklarından oluşan bir koroya ilahiler okutulmuş, bu sırada Atatürk resimleri ve Türk bayraklarının indirilmesine teşebbüs edilerek geceyi tertipleyenlerin gerçek amaç ve niyetleri açıkça ortaya konulmuştur." ifadeleri kullanılmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber