TCDD, hemzemin geçitlere 177 bekçi alacak

Haber Giriş : 15 Mart 2005 11:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hemzemin geçitlere bekçi ihalesi

İzmir, Balıkesir, Bandırma, Aydın, Uşakve Denizli'deki bariyerli hemzemin geçitlerde bekçilik hizmeti için ihale açıldığı bildirildi.

TCDD 3. Bölge Müdürü Sabahattin Eriş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hemzemin geçitlerde güvenliğin sağlanması ve istenmeyen olayların önleme amacıyla ihale açtıklarını söyledi.
Hemzemin geçitlerde trenlerin ve buradan geçen araçların herhangi bir kazaya neden olmaması için ''tantan'' olarak bilinen bariyerlerin görevli birileri tarafından kaldırılıp indirilmesi gerektiğini anlatan Eriş, bölgede 73 hemzemin geçitin bulunduğunu, bunların 66'sında çalıştırılacak bekçiler için yapılacak ihalenin 4 Nisan'da gerçekleştirileceğini ifade etti.

177 BEKÇİ ALINACAK

İhalenin 177 kişilik olduğunu kaydeden Eriş, daha önce bu hizmetlerin TCDD personeli tarafından yapıldığını, hemzemin geçitte görev yapacak personeli bulma konusunda sorun yaşadıklarını belirtti.
Eriş, şunları söyledi:
''Bandırma'dan Denizli'ye kadar bölgemizdeki bariyerli hemzemin geçitlerde güvenliği sağlamak ve istenmeyen olayları önlemek amacıyla geçen yıl 3 aylık bir ihale açmıştık. Bu yıl ikincisini gerçekleştireceğimiz ihale bir yıllık olacak. Bekçilik hizmetini kendi personelimizle yaptığımızda daha pahalıya mal oluyor ve yeterli güvenlik sağlanamıyordu. Bu nedenle bu yola başvurduk.''
Bölgedeki 73 hemzemin geçitin 7'sinde TCDD personelinin hizmet verdiğini belirten Eriş, ihalenin açık usülde yapılacağını bildirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber