Milliyet'in haberi için star'a dava açan savcıya inceleme

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 21 Ekim 2010 08:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milliyet'in haberi için star'a dava açan Bakırköy Savcısı Emre hakkında Bakanlık inceleme başlattı

Son dönemde açtığı davalarda izlediği yol ve hazırladığı iddianamelerdeki skandallarla gündemden düşmeyen Bakırköy Cumhuriyet Savcısı Pircan Barut Emre hakkında Adalet Bakanlığı inceleme başlattı. Kamuoyunun yakından takip ettiği önemli davalar nedeniyle gazeteleri dava yağmuruna tutan Savcı Emre hakkında hakkında Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdürlüğü ve Teftiş Kurulu'na çok sayıda şikayet dilekçesi ve ihbar maili gönderildiği de öğrenildi.

? İFADE ALMAYA GEREK YOK

Onlarca gazeteciye ?gizliliği ihlal' suçu gerekçesiyle yüzlerce dava açan Savcı Emre'nin, sanık yaptığı gazetecilerin ifadelerini bile almaya gerek duymadan davaları açmasının yanı sıra iddianamelerinde önemli hatalara imza attığı ortaya çıkmıştı. Bakanlık, bunun üzerine iki müfettiş görevlendirerek Emre'nin yaptığı işlemlerin ve hazırladığı iddianamelerin incelenmesini istedi.

? VAKİT YAZARI star ÇALIŞANI OLDU

HSYK üyesi Ali Suat Ertosun'un Vakit Gazetesi Yazarı Yener Dönmez hakkındaki suç duyurusunu incelemeden işleme koyan Pircan Barut Emre, hukuk tarihine geçecek bir skandala imza attı. Dönmez'i star çalışanı gibi gösteren Emre'nin hazırladığı iddianame Bakırköy 2. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından da kabul edilmişti.

? MİLLİYET YAZDI, star'A DAVA AÇTI

İddianamelerinde pekçok maddi hataya yer veren Savcı Emre'nin bir diğer skandalıysa Milliyet gazetesinde ?Silivri Savaşları? başlığıyla yayınlanan haber için star'a dava açması olmuştu. İddianamede Milliyet'in ismi ve haberinin başlığına yer veren Emre, star muhabiri Bünyamin Demirkan ve Sorumlu Yazıişleri Müdürü Özkan Demir'in cezalandırılmasını istemişti. ? ZAFER KÜTÜK

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber