Adana'da 3 öğretmenli çete çökertildi/ Video

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 22 Ekim 2010 11:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ADANA, Hatay ve Gaziantep'te yapılan eş zamanlı operasyonlarda kendilerini JİTEM olarak tanıtıp çıkar amaçlı suç örgütü kurarak gasp, tarihi eser kaçakçılığı yaptıkları ve tehdit ettikleri, kişileri fiziki olarak takip ettikleri iddia edilen, aralarında 3 öğretmenin de bulunduğu 8 kişi yakalandı.

Adana Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri, yapılan bir ihbar üzerine Adana'da ?Reis' lakabı ile tanındığı belirtilen Cemal K. ve Hakan C., Mehmet B., Ergun Ö., Tayfun O. ile ilköğretim okulu öğretmenleri Mehmet P., Gürsel Y. ve Oktay Ç.'yi teknik takibe aldı.


İddiaya göre şüphelilerin tekstil atölyesi bulunan bir kişinin, iş makinelerinin gasp edilmesi, oto kiralama yapan bir kişinin aracının yağmalanması, Gaziantep'te Kadiri Tarikatı liderlerinden olduğu iddia edilen M.D.'nin takip edilerek görüntülerinin çekilerek tehdit edilmesi, tarihi eser kaçakçılığı yaptığı ayrıca şüphelilerden birinin kendini JİTEMCİ astsubay olarak tanıtarak bilgi toplamaya çalıştığının belirlenmesi üzerine geçen çarşamba günü Adana, Hatay ve Gaziantep'te yapılan eş zamanlı operasyonlarla 8 kişi yakalandı.

Şüpheliler, suçlamaları kabul etmezken, evlerinde yapılan aramalarda 3 kurusıkı tabanca ve tarihi eserler ele geçti. Ayrıca evlerde ele geçen bilgisayarların hard disklerine el konuldu. Şüpheliler ifadelerinin alınmasının ardından, ?Çıkar amaçlı suç örgütü kurmak', ?Özel hayatın gizliliğini ihlal etmek', ?Tarihi eser kaçakçılığı' ve ?Gasp' suçlamaları ile adliyeye sevk edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber