Öğrenci ölümündeki 'baz istasyonu şüphesi' velileri sokağa döktü

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Ekim 2010 09:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Avcılar Ambarlı İlköğretim Okulu'nda geçtiğimiz hafta başında kalp rahatsızlığı bulunan Sercan Bağ isimli öğrencinin ritm bozukluğu sonucu hayatını kaybetmesi ve Berfin Yıldız isimli öğrencinin de benzer bir rahatsızlıkla hastaneye kaldırılması velileri sokağa döktü. Olayların okulun hemen yanında bulunan baz istasyonundan kaynaklandığını düşünen veliler, okul önünde 'tabutlu' eylem yaptı. Bir hafta önce hayatını kaybeden Sercan Bağ'ın babası Ercan Bağ da eyleme destek verdi.

Geçtiğimiz hafta başı Avcılar Ambarlı İlköğretim Okulu 6-E sınıfı öğrencisi Ercan Bağ, rahatsızlanarak hastaneye kaldırıldı. Yaklaşık 5 yıldır kalbindeki bir sorun yüzünden çeşitli hastanelerde tedavi olan Sercan Bağ, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Kalp ritim bozukluğu nedeniyle hayatını kaybettiği belirtilen Sercan Bağ'ın yakınları ve veliler, ölümün baz istasyonundan kaynaklandığını öne sürüp okul önünde maket tabutla eylem gerçekleştirdi. Küçük Sercan'ın ölümünü okulun hemen yanındaki baz istasyonun tetiklemiş olabileceğini ileri süren veliler, Türk Bayrağı'na sarılı tabut önünde yaptıkları basın açılamasında 'Sayın Başbakanım sesimizi duyun', 'Sayın Ulaştırma Bakanım sesimizi duyun', 'Çocuklar ölmesin, baza hayır, duyun bizi', yazılı dövizler açtı.

Okulun önünde veliler adına açıklama yapan Keriman Balaban isimli vatandaş, bölgede çok sayıda baz istasyonu olduğunu ve bu sebeple vatandaşların sürekli rahatsızlık çektiğini ifade etti. Okulun hemen arkasında bulunan binanın tepesine 7 sene önce baz istasyonu kurulduğunu dile getiren Balaban, "Geçen Pazartesi günü bir çocuğumuz hayatını kaybetti. 5 sene evvel kalbinde bir rahatsızlık hissetmiş. Baz yüzünden kalpte bir ritim bozukluğu görülmüş. 2 sene sonra hafif bir tıklama, 3. Sene tamamen kalp krizi olma ihtimali. 2010'da da çocuğumuz vefat eti." şeklinde konuştu.

Eyleme hayatını kaybeden 6. sınıf öğrencisi Sercan'ın babası Ercan Bağ'da destek verdi. Sabah iş yerine gittiğini ve bir telefonla oğlunun hastaneye kaldırıldığı haberi aldığını belirten Baba Ercan Bağ, "'Oğlunuz bayıldı' dediler. Hastaneye sevk etmişler. Kalp krizi geçiriyormuş. Çocuğun önceden bir hastalığı yoktu ancak sadece kalp kapakçığında kalınlaşma vardı." diye konuştu.

Çocuğunun normal bir şekilde hayatını sürdürdüğünü ve hatta arkadaşlarıyla birlikte top bile oynadığını anlatan baba Ercan Bağ, "Baz istasyonundan kaynaklandığına inanıyorum. Benim canım yandı. Başkasının canı yanmasın. Benim evladım gitti. Baz istasyonunun kaldırılmasını istiyorum." ifadelerini kullandı.

Salı günü Berfin Yıldız isimli başka bir çocuğun daha kalp rahatsızlığı geçirerek hastaneye kaldırıldığını anlatan Balaban, "Perşembe günü bir kızımız ritm bozukluğundan rahatsızlık geçirdi. Bütün çocuklarımız baş ağrısından kalp çarpıntısından şikayetçi. Şimdi ben Başbakan'a sesleniyorum. Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'a sesleniyorum. Bölgedeki tüm insanlar kanser oluyor. Bu insanlar ne yapsın." şeklinde konuştu.

Eylemin yapıldığı saatlerde, küçük Berfin'in sağlık durumuyla ilgili yönetimle görüşmek üzere okula gelen anne Dilek Yıldız da baz istasyonu protestosuna destek verdi.

Okul çıkışında çocuğunun durumu ile ilgili bilgi veren anne Dilek Yıldız, Berfin'in geçtiğimiz hafta içinde ansızın rahatsızlanarak hastaneye kaldırıldığını belirtti. Hastanede kalp ritm bozukluğu teşhisi koyulduğunu ve kalp ritmlerinin vücuduna yerleştirilen bir cihazla takip edileceğini anlatan Anne Dilek Yıldız, "Burada baz istasyonu olmasını istemiyoruz. Doktor epilepsiyi bile tetiklediğini söyledi. 'O olma ihtimali de olabilir' dedi. O da araştırılıyor." ifadesini kullandı.

Ölen Sercan Bağ'ın kızının arkadaşı olduğunu aktaran anne Dilek Yıldız sözlerini şöyle sürdürdü: "Ondan sonra kendi sınıfında bir arkadaşı bayıldı. Arkasından benim kızım. Hangi sınıftan olduğunu bilmiyorum yoğun bakımda bir arkadaşları varmış. Üst üste geldiğine göre vardır bir şey diye düşünüyorum."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber