Ergenekon'da gizli tanıklar 'mobil' dinlenecek

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 27 Ekim 2010 16:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ERGENEKON davalarını yürüten 13. Ağır Ceza Mahkemesi, daha önce de bazı sanıkların savunmasının alınmasında kullanılan video konferans sisteminin gizli tanıkların dinlenebilmesi için 'mobil' olarak kurulmasını talep etti.

Mahkemenin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderdiği yazıda, gizli tanıkların güvenle dinlenebilmesi için video konferans sisteminin mahkeme salonunda kalıcı olarak kurulması, dinlenecek kişinin bulunduğu yerdeki bölümün ise mobil olarak kurulması talep edildi.

GİZLİ TANIKLARIN GÜVENLİĞİ İÇİN

Gizli tanıkların gizlilik içerisinde ve açık kimliklerinin ihlal edilmeyecek şekilde dinlenmesi gerektiği belirtilen 13. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Köksal Şengün imzalı yazıda, gizli tanıkların güvenli bir yerde dinlenmesinin sakıncaları ortadan kaldıracağı ve yargılamayı hızlandıracağı, bu nedenle sistemin kurulabilmesi için işlemlerin en kısa sürede yapılması istendi.

İkinci Ergenekon davasında daha önce de tutuklu sanıklar emekli Tuğgeneral Levent Ersöz ve Başkent Üniversitesi eski Rektörü Mehmet Haberal'ın savunmaları sağlık durumlarının elverişli olmaması nedeniyle tedavi gördükleri hastanelerden video konferans yöntemiyle alınmıştı.

Öte yandan Birinci Ergenekon davasında da tanık dinleme aşamasında son bölümlere gelindi. Tanıkların dinlenilmesinin ardından ise gizli tanıkların dinlenilmesine geçileceği öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber