Postacıdan postane önünde eşekli eylem

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 27 Ekim 2010 16:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

BURSA'nın Mudanya İlçesi'nde PTT tarafından kendisine araç verilmeyen postacı ?Araç yoksa eşek verin' diyerek PTT önünde eşekli eylem yaptı.

Mudanya İlçesi'nde görev yapan Türk Haber- Sen Bursa Şube Başkanı Orhan Avcı, araç tahsis edilmediği için 40 kilonun üzerinde ağırlık taşımak zorunda kalan postacıları sorunlarını dile getirmek için Mudanya PTT önünde eşekli eylem yaptı. Kargoları eşeğe yükleyen Avcı, Türkiye genelinde norm kadro eksiği olmasına rağmen PTT'ye postacı alınmadığını bu nedenle çalışanların 2 katı iş yapmak zorunda kaldığını söyledi. Avcı, 60 bin nüfusu olan Mudanya'da 13 norm kadrosu olduğu halde 9 dağıtıcının görevlendirildiğini belirterek şöyle dedi:

?Yani mahalle çok ama postacı az. 15 gündür gönderilen mektup ve kargolarını alamayan mahalleler var. Vatandaşlarımız acil gönderilerini Mudanya PTT merkezine başvurarak alabiliyor. Devir değişti, postacı mahalleye gitmiyor, vatandaş PTT'ye gelerek gönderilerini teslim alıyor. Vatandaş mağdur, postacı perişan. Vatandaşın haberleşme özgürlüğü kısıtlanmış durumda.?

PTT'nin kabul ettiği kargoyu gününde alıcıya ulaştırma garantisi verdiğini kaydeden Avcı, dağıtıcıların bu kargoları omuzlarında taşıyarak alıcıya ulaştırmak zorunda olduğunu hatırlatırken, ?Çünkü 60 bin nüfuslu Mudanya'ya hizmet sunmaya çalışan Mudanya PTT'ye ait 1 araç yok. 40-50 kilo arasında değişen kolileri dağıtıcılar Güzelyalı, Ömerbey, Şükrüçavuş, Halitpaşa gibi mahallelerdeki adrese nasıl teslim eder, nasıl götürür? El insaf. Dağıtıcıların da insan olduğunu unutmayalım.?

PTT'nin prestij ve müşteri kaybettiğini öne süren Avcı, ?Vatandaşa çifte tarife, dağıtıcıya da çile çektirmeyin. PTT şehirle orantılı büyümezse vatandaş haberleşme özgürlüğünü kaybeder. IMF'ye değil biz, çalışanlara kulak verin. Gemlik verdiğiniz şoförsüz kargo aracı günde iki saat çalışıyor. Aracı PTT önünde yatırıp araç sahibine para ödüyorsunuz, çok yazık. Araç istedik yok dediniz. Hamal semeri istedik vermediniz. O zaman bize doğal ekonomik ucuz, saatte 10 kilometre yapabilen, 150 kilogram kargo taşıyan, doğadan beslenen çevreci ve 10 numara olan Kara Kaçan verin. Bir avuç arpaya bir gün akşama kadar yol yürür. Vatandaşın sorununa çözüm olurken, postacıya da kolaylık olur. Eşek yoksa hizmette yok? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber