Sağanak yağışlar bir çok ilde sele neden oldu

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 29 Ekim 2010 14:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü, ülke genelinde beklenen kuvvetli yağış nedeniyle yetkilileri ve vatandaşları sel konusunda uyardı.

KOCAELİ'DE YAĞIŞ SONUCU SEL MEYDANA GELDİ

Kocaeli'de aşırı yağış sonucu oluşan sele kapılan kamyonette bulunan 2 kişiden biri kayboldu, boğulma tehlikesi geçiren diğer kişi ise hastaneye kaldırıldı.

Kent genelinde önceki gün başlayan ve aralıklarla devam eden sağanak hayatı olumsuz etkiliyor. Kartepe ilçesi Arslanbey mevkisindeki taş ocaklarının önünde yapılan istinat duvarı sel suları nedeniyle yıkıldı.

Bu sırada, Orta Mahalle Fatih Caddesi'nde seyir halinde bulunan İlhami Nemli idaresindeki 41 NL 609 plakalı kamyon, sel sularına kapıldı.

Fındıksuyu Deresi'ne sürüklenen kamyonun sürücüsü Nemli, kendi imkanıyla dereden çıkmayı başardı. Kamyonda bulunan evli ve 2 çocuk babası Erol Ay ise sel sularında kayboldu. Boğulma tehlikesi geçiren Nemli, Kocaeli Devlet Hastanesine kaldırıldı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ve sivil savunma ekiplerinin Erol Ay'ı arama çalışmaları devam ediyor.

Başiskele'nin Üçevler Mahallesi'nde bulunan Örnek Sitesi'ndeki müstakil ev ve işyerleri de sel suları altında kaldı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığına bağlı ekipler, zodyak botlarla mahsur kalan vatandaşları kurtardı.

Gölcük İhsaniye Deresi'nin taşması sonucu ise çevredeki ev ve işyerleri su baskınına uğradı. İtfaiye ekipleri, mahsur kalan vatandaşları botlarla kurtarırken, bölgede çok sayıda vatandaşın kurtarılmayı beklediği öğrenildi.

Yeniköy Sepetlipınar Mahallesi Osman Öcal Caddesi'nde de Karınca Deresi üzerindeki köprü aşırı yağış nedeniyle çöktü.

Kandıra'da ise Namazgah ve Selce derelerinin taşması sonucu evlerinde mahsur kalanlar, Kandıra Belediyesi ve İzmit Su ve Kanalizasyon İdaresi ekiplerince iş makineleriyle kurtarıldı.

Orhan Mahallesi'ndeki Selce Deresi'nin taşması sonucu ise Ağva-İstanbul karayolu bir süre ulaşıma kapandı.

Öte yandan, Namazgah Deresi'nin taşmasıyla da Kandıra pazar yeri ile terminal su altında kaldı.

Başkent'te hasar tespit çalışmaları yapılıyor

Ankara'da sağanak yağmurda iş yerlerini su basan esnaflar, sel sularının çekilmesi ile birlikte esnaf dükkanını temizlemeye ve zararını tespit etmeye başladı.

Dün gece sağanak yağmur sele neden olmuştu. İstanbul Yolu'ndaki bazı dükkanları sel basmıştı. Her sel baskınının ardından aynı olayları yaşayan esnaf, dün kendilerince önlem alarak zararı azaltmayı başardı. Ancak hazırlıksız yakalanan bir ayakkabıcı en çok hasar gören esnaf oldu.

Aşırı yağışlar Ankara çayını taşırdı

Ankara'da gün boyu etkili olan sağanak yağış hayatı olumsuz yönde etkiledi. Birçok yerde su baskınlarına neden olan aşırı yağışlar, Ankara çayının da taşmasına neden oldu. Bir petrol ofisinde maddi hasara neden olan sel suları, Ankara-Kırıkkale karayolunda tehlike oluşturdu. Taşkın, karayolunda seyir halindeki sürücülere zor anlar yaşattı. Bazı sürücüler gecenin karanlığının etkisiyle fark edemediği sel suları karşısında tehlike atlattı. Bazı sürücülerin de olaya aldırış etmeden ve hız kesmeden yollarına devam ettikleri gözlendi.

Gebze'de yüzlerce evi su bastı

Kocaeli'nin Gebze ilçesinde dün başlayan sağanak yağmur, bugün etkili olan fırtınayla birlikte Ulus mahallesinde yüzlerce evin su altında kalmasına sebep oldu. Beylikbağı Ulus mahallesinde dere yatağındaki evleri su basarken, fırtınadan dolayı başta Köşklü Çeşme mahallesi olmak üzere birçok evin de çatısı uçtu, istinad duvarları devrildi.

Kocaeli'ne bağlı Gebze ilçesine son 24 saatte metrekareye yaklaşık 58.5 kilogram yağış düştü. Alınan bilgiye göre, kent genelinde dün başlayan ve aralıklarla devam eden sağanak yağış ve fırtına nedeniyle Gebze bazı evlerin çatıları uçarken, yüzlerce ev de yağmur sularının birikmesiyle beraber giriş ve bodrum katlarını su bastı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber