MEB, özür durumu işlemlerinde, bazı açık kadroları yine sisteme yansıtmadı

MEB'de keyfi uygulamaların olduğunu mevzuata bağlı kalınmadığını defaten ele almıştık. Son olarak http://www.memurlar.net/haber/179852 linkinde MEB'de mevzuat yapmaya gerek yok başlığıyla yayımladığımız açıklamada MEB'in hukuksuz, kendi yaptığı mevzuatları dahi tanımama, uygulamama tavrını ele almıştık. Bazı il MEM'ler, son özür durumu yerleştirmesinde açık kadroları sisteme yansıtmadı...

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 30 Ekim 2010 00:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bilindiği gibi MEB Sağlık, Özel ve Genel Hayatı etkileyen duruma dayalı Özür Grubu yer değiştirme başvuru süreci başladı. Başvurular 01-09 Kasım 2010 tarihleri arasında alınacak.

İllerden gelen bilgilere göre açık normu bulunduğu halde bazı kurumlar sisteme yansıtılmamakta ve öğretmenlerin tercihlerine açılmamaktadır.

Bu bakanlığın yayımladığı 06.05.2010 tarihli yönetmeliğe tamamen aykırıdır.

Yönetmeliğin 45.maddesinde ?Atama yapılacak eğitim kurumlarının duyurulması

MADDE 45 ? (1) Özür durumuna bağlı yer değiştirmelerde, öğretmenlerin özür gereklerinin karşılanabilmesi bakımından öğretmen ihtiyacı bulunan eğitim kurumlarının tamamı il millî eğitim müdürlüklerince elektronik başvuru sayfasına yansıtılır."

Denilmektedir.

Yani açık kadroları sisteme yansıtmayan İl Milli Eğitim Müdürlükleri mevzuata aykırı hareket etmektedirler. Bu konuda bakanlığın talimatı varsa asıl yanlışı onlar yapmaktadırlar.

MEB bu yanlıştan dönmelidir. Bir okulun yansıtılmaması nedeniyle konu yargıya taşındığında doğal olarak kazanılmaktadır fakat bu kazanım genel bir kazanım olmamakta davayı açan kişiye olanak sağlamaktadır. Bu durumda binlerce insan mağdur olmaktadır.

Anlaşılmayan ya da anlamakta güçlük çekilen husus; idarenin kendisinin yaptığı mevzuatı yine kendisinin uygulamamasıdır. Bu durum sayın bakanın hukukçu kimliğine de yakışmamaktadır. Kendisinin belki de bihaber olduğu bir konuda eleştiriye maruz kalması ise bürokratlarının kendisine karşı yanlışlığıdır? Acaba konuyu otomatik pilotlar mı sabote etmektedirler? Sorusu akla gelmektedir.

Eğer bakanın bilgisi dahilinde yapılan bir uygulama ise bu eğitim adına da hukuk adına da vahimdir...

Maksut BALMUK
Eğitim Yöneticisi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber