Fuhuş tuzağına düşen bürokratlar hangi kurumlarda?

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 30 Ekim 2010 08:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Casusluğa kadar uzanan fuhuş çetesinin müşteri ajandasında ismi olan bürokratlarla ilgili savcılık soruşturması sürüyor. Açığa alınmaları gündemde

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talebi ve İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesinin verdiği arama kararı ile "fuhşa aracılık ettikleri, elde ettikleri bilgiler ve kaydettikleri görüntülerle bazı bürokratlar ile askerlere şantaj yapmayı amaçladıkları öne sürülen kişilere yönelik'' operasyon sivil bürokraside paniğe neden oldu. İçişleri, Maliye bakanlıkları ile Sayıştay, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), Devlet Personel Başkanlığı, Dış Ticaret ve Gümrük müsteşarlıklarında hassas görev yapan bazı personelin çetenin ağına düştüğünün ortaya çıkmasından sonra soruşturmayı yürüten savcılıkla yazışma trafiği başlatıldı. Ankara'dan gönderilen resmi yazılarda soruşturmada şüpheli görülen personelin isimlerinin bildirilmesi istenerek "Stratejik görevlerde bulunan şüphelileri derhal açığa alalım" denildi. Kurumlarda durumundan kuşku duyulan bazı personelin sicil dosyalarının da açılarak değerlendirildiği öğrenildi.

YAZI DAHA SONRA

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan gelen yazıda ise soruşturmanın devam ettiği, bu aşamada kapsamlı dosyalardan tek tek isim ayıklanarak kurumlara bildirilmesinin mümkün olmadığı vurgulandı. Soruşturmanın sonucuna göre çete ile bağlantılı kamu görevlileri hakkında gerekli yasal ve idari işlemlerin başlatılacağı bildirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber