SPK'yı karıştıran vekalet

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 01 Kasım 2010 08:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

SPK Yönetim Kurulu Üyesi İlhami Öztürk, kuruma dava açtı. Avukat olarak Ergenekon sanığı Buzoğlu'yla anlaşması ise ortalığı karıştırdı

Ekonominin kilit kurumlarından olan Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) ilginç bir vekaletname haberi ile çalkanıyor. Sermaye piyasalarını karıştıran vekalet krizinin merkezinde, Türkiye Partisi (TP) Genel Başkanı Abdüllatif Şener'in danışmanlığından SPK üyeliğine atanan İlhami Öztürk bulunuyor. İddiaya göre, Öztürk kavgalı olduğu kurul üyeleri hakkında tazminat davası açtı. Davalarda ise Öztürk'ü, Ergenekon sanıklarından avukat Mustafa Hüseyin Buzoğlu temsil etti. Bu durum, hem SPK'da hem de diğer ekonomi yönetiminde rahatsızlığa neden oldu. Konuyla ilgili olarak Öztürk uyarılırken, hakkında soruşturma açılması için hazırlık yapıldığı bildirildi. SPK üyesi Öztürk'ün, SPK yöneticileri hakkında açtığı bazı davalarda Ergenekon sanığı Hüseyin Buzoğlu'nu tutmasına ilişkin, Cumhurbaşkanlığı'na, Başbakanlığa ve Devlet Bakanı Ali Babacan'a şikayet mektubu gönderildiği bildirildi. Belgeli şikayet mektupları işleme konuldu. SPK üyesi Öztürk'ün vekalet verdiği Ankara Barosu avukatı Hüseyin Buzoğlu, Emekli Orgeneral Tuncel Kılınç ile Ergün Poyraz'ın da avukatlığını yürütüyor. Ergenekon davasında tutuksuz olarak yargılanan Buzoğlu'nun ofisinde yapılan aramalarda, TSK'ya ait 173 gizli belge, hükümet üyelerine ve bazı bürokratlara ait dinleme kayıtları çıkmıştı.

ÖZTÜRK SPK YÖNETİMİYLE DAVALIK

Ergenekon sanığı Hüseyin Buzoğlu'na vekalet veren İlhami Öztürk ise uzun yıllar Şener'in danışmanlığını yürüttü. Şener'in görevden ayrılmasından kısa bir süre önce SPK'ya kurul üyesi olarak atandı. Öztürk, kuruma ?silahla girmek istemesi', bazı kritik kararların görüşüldüğü toplantılara katılmaması, SPK eski Başkanı Turan Erol'a küfür etmesi gibi suçlamalar nedeniyle SPK yönetimiyle davalık olmuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber