Yenicekent yeni belediye başkanı seçti

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 01 Kasım 2010 16:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Buldan'ın Yenicekent Belde Belediye Başkanı Nail Sancak'ın (41) geçen hafta bıçaklanarak öldürülmesi sonrasında boşalan belediye başkanlığı için bugün belediye başkanlığı makamında seçim yapıldı.

Belediye meclis üyelerinin, arasında ittifak yaparak tek başkan adayı ile gittiği seçimde, 4 MHP'li, 2 AK Partili, 2 CHP'li ve 1 DP'li olmak üzere 9 meclis üyesi oy kullandı. Yapılan gizli oylama sonucu 9 meclis üyesinin oyunu alan MHP'li Belediye Meclis Üyesi Hacı Mehmet Kesmez, Yenicekent Belediyesi'nin yeni başkanı oldu.

Başkan Kesmez, oylama sonrasında kutlamaları kabul ederken gözyaşlarına hakim olamadı. Kesmez, gözyaşları içinde gazetecilere yaptığı açıklamada, ''Allah'ım memleketimizde, illerde, ilçelerde ve beldelerde böyle bir acıyı kimseye yaşatmasın. En büyük acıyı beldemiz olarak bizler yaşıyoruz. Böyle bir olayın yaşanmamasını Cenabı Allah'tan diliyoruz. Tüm muhalefet arkadaşlarıma, muhalefet değil kardeş olarak, birlik beraberlik içerisinde vatanımıza ve memleketimize hayırlı olmasını diliyoruz'' diye konuştu.

Çok acı bir olayın arkasında hayatın devam ettiğini ifade eden MHP Denizli İl Başkanı Zafer Kaplan da ''Yenicekent'te bir belediye başkanının seçilmesi gündemdeydi. Bugün Hacı Mehmet Kesmez arkadaşımız bütün meclis üyelerinin oyuyla belediye başkanlığına layık görüldü. Bu bütünlük inşallah devam edecektir. Bizler de sonuna kadar onların yanında yer alacağız. Hayırlı olsun'' dedi.

Evli ve 3 çocuk babası olan Kesmez'in, mazbatasını aldıktan sonra görevine başlayacağı bildirildi.

Yenicekent'te birahane işleten M.S, K.S. ve R.S. kardeşlerle işyeri ruhsatı dolayısıyla daha önce tartıştığı iddia edilen Yenicekent Belediye Başkanı MHP'li Nail Sancak, 23 Ekim akşamı beldedeki bir kahvehanede otururken, bu kişilerin bıçaklı saldırısına uğrayarak hayatını kaybetmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber