MEB'den sınıf değişikliği talepleri konusunda açıklama

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 03 Kasım 2010 07:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanlığı İlköğretim Genel Müdürlüğünün 26/10/2010 tarih ve 17017 sayılı ?Sınıf Değişikliği Talepleri? konulu yazılarında; ?Öğrencilerin sınıf geçme ve sınıf tekrarına karar verilmesine ait iş ve işlemler Milli Eğitim Bakanlığı İlköğretim Kurumları Yönetmeliğinin 47. maddesinde açıklanmıştır. Özellikle her iki dönem tüm derslerden geçer notu/puanı bulunmayan veya herhangi bir dersten ikinci dönemde not/puan verilmeyen öğrenciler sistem tarafından şube öğretmenler kuruluna bırakılmıştır. 2009?2010 eğitim öğretim yılında şube öğretmenler kurulu 14?18 Haziran 2010 tarihleri arasında toplanarak karar vermiştir. 18 Haziran 2010 tarihinde tüm öğrencilerimiz karnelerini almışlar ve bu tarihten sonra sınıf geçme ve diploma defterleri düzenlenmiştir.

Ancak Bakanlığımıza sehven ŞÖK işlemleri yapılmayan öğrencilere ait sınıf değişikliği talepleri gelmektedir. Oysa öğrencilerin karneleri ve sınıf geçme defterleri ile e-okul ŞÖK işlemleri bölümü dikkatli bir şekilde incelenmiş olsaydı bu öğrencilerin durumları görülebilecekti.

Sınıf değişikliği talep yazılarının Bakanlığımıza gönderilmeden önce incelenmesi; sınıf geçme defteri, ŞÖK öğretmenler kurulu tutanağı ve öğrenci karnelerindeki sınıf geçti/ sınıf tekrarına karar verildi bölümleri işaretlenmemiş olan yazılarla ilgili sorumlu okul yönetimleri hakkında yasal işlemin yapılmasını ve Bakanlığımıza eksik evrak gönderilmemesi hususunda gereğini rica ederim.? açıklamasında bulunuldu.

Ahmet Kandemir

Memurlar.net Öğretmenler Bölüm Sorumlusu

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber