Çelik'ten öğrenci affı açıklaması

Haber Giriş : 16 Mart 2005 17:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, dün TBMM'de 352 oyla kabul edilip Köşke gönderilen Öğrenci Affı Kanunu'yla ilgili olarak, "Hayırlı olsun. 677 bin öğrenciye yeni bir fırsat tanıyan Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne bu öğrencilerimiz ve aileleri adına ayrıca teşekkür ediyorum" dedi.

Çelik, Af Kanunu'na ilişkin yaptığı açıklamada, yasal sürecin devam ettiğini belirterek, kanunun Cumhurbaşkanı Sezer tarafından onaylanması halinde öğrencilerimiz kanun yayınlandıktan sonra iki ay içerisinde üniversitelere başvurmaları gerektiğini söyledi. Çelik, Kanunun yürürlüğe girmesiyle birlikte öğrenimlerine uzun süre ara veren veya ara vermeden kaynaklı olarak devam gerektiren durumdaki öğrencilerle ilgili olarak şunları kaydetti:

"Eğer devam edecek öğrencimiz varsa atölye gibi laboratuar gibi.

Öğrencilerin verilen ara nedeniyle unuttukları alanlar ile kendilerini yenilemeleri gereken alanlar var. Bu öğrencilerin devam etmeleri gerekiyorsa bu dönem yetişmez, onlar müracaatlarını yaparlar, üniversitelerimiz gelecek yıl eğitim-öğretim başladıktan sonra onları başlatırlar. Ama sadece sınavlara girerlerse üniversitelerimiz bunu dönem sonu sınavları itibari ile organize ederler."

Af Kanunu'yla ilgili uygulamayı üniversitelerin yapacağını hatırlatan Çelik, "Aslında biz TBMM'de bu yasayı çıkartırken af olmadığını söylerken şunu kast ediyoruz. Biz bir öğrencinin başarılığına veya başarısızlığına karar vermiyoruz. Ona karar verecek olan akademik kurullardır, yani üniversitelerimizdir. Biz bunlara sadece yeni bir fırsat tanıdık" diye konuştu. Çelik, ayrıca gazetecilerin CHP'nin Anayasa Mahkemesi'ne iptal için başvurması ihtimaline yönelik düşünceleri sorulması üzerine, "CHP'nin ne yapacağına tabi CHP'liler karar verirler. CHP Anayasa Mahkemesi'ne gideceklerse giderler, varsayımlar üzerine konuşmak da doğru değil. Yorum yapmak istemiyorum. Yapmam da doğru değil" dedi.

iha

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber