Başhekim 3 yıl sonra yakalandı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 05 Kasım 2010 18:10, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Konya'da 4 yıl önce düzenlenen yolsuzluk operasyonu kapsamında tutuklandıktan bir süre sonra serbest bırakılan ve yargılama sonucu hapis cezasına çarptırılan eski Akşehir Devlet Hastanesi Başhekimi, üç yıl sonra Ankara'da yakalandı.

12 Haziran 2006'da Konya'da düzenlenen yolsuzluk operasyonunda tutuklandıktan sonra serbest bırakılan fakat yargılama sonrası 8 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırılan eski Akşehir Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Mehmet Güngör, 3 yıldır sonra Ankara'nın Gölbaşı ilçesinde saklandığı evde yakalandı.

Üç yıl sonra yakalanan Güngör'le ilgili adli işlemin sürdüğü öğrenildi.

OLAYIN GEÇMİŞİ

2006 yılının Haziran ayında Konya Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin, Eskişehir, Afyonkarahisar, Ankara ile Konya'nın Akşehir ve Yunak ilçelerinde eş zamanlı düzenlediği operasyonlarda, ?çıkar amaçlı suç örgütü oluşturarak ihaleye fesat karıştırdıkları ve kamu görevini kötüye kullandıkları? gerekçesiyle aralarında Akşehir Devlet Hastanesi Başhekimi Mehmet Güngör'ün de bulunduğu 34 kişi gözaltına alınmıştı.

Temizlik, yemek, kömür ihalelerinde usulsüzlükler yapmak ve ihalelere fesat karıştırmak suçlamalarıyla hakkında dava açılan Güngör, yaklaşık olarak 8 ay tutuklu kalmış görülen duruşmada tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.

?Çıkar amaçlı suç örgütü oluşturarak ihaleye fesat karıştırdıkları ve kamu görevini kötüye kullandıkları? iddiasıyla yargılanan sanıklardan eski Akşehir Devlet Hastanesi Başhekimi Mehmet Güngör'ün de aralarında bulunduğu 10 kişi, 24 Mayıs 2007 tarihinde çeşitli hapis cezalarına çarptırılmıştı.

Yargılama sonrası 8 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırılan fakat yakalanamayan Güngör, 3 yıldır aranıyordu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber