Bin lira maaşla çoban bulunamıyor

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Kasım 2010 15:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Denizli Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Hasan Öner, son yıllarda cezalardan bıkan çobanların hayvanlarını kesimhaneye gönderdiğini, bu yüzden kurbanlık fiyatlarının yükseldiğini, artık bu mesleği kimsenin yapmak istememesinden dolayı da çoban bulamadıklarını söyledi.

Kurbanlık fiyatlarının pahalı olmasının arkasında genellikle mera sıkıntısı olduğunu dile getiren Öner, ithalat yapmakla küçükbaş fiyatının düşürülemeyeceğini ileri sürdü. Son birkaç yılda kıl keçilerinin yüzde 50'sinin ormancıların sıkıştırmasıyla kesime gönderildiğini belirten Birlik Başkanı Öner, "Kıl keçisinin ıslah çalışmasını hükümet yapıyor. Tarım Bakanlığımız destek veriyor ama Orman Bakanlığı ile sıkıntılarımız var. Yeni meralar açılması lazım. Belli bir yılı geçmiş ormanları da keçilerimize açarlarsa fiyatların düşeceğine inanıyorum." dedi.

Toplumda işsizlik olduğuna inanmadığını söyleyen Hasan Öner, "İş vardır fakat insanlarımız rahatlığa alışmıştır. Biz şu anda çoban bulamıyoruz. Hükümet, 55 yaşının üstündeki kişilere yeşil kart versin; oysa genç nesle yeşil kart veriliyor. O insanlar da çalışmıyor." şeklinde konuştu.

Denizli Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği üyelerinin, çoban aramasına rağmen bulamadığını anlatan Öner, "İşsiz çobanlar, birliğe müracaat etsin. Evlerini de yapıyoruz. Eskiden çobanların evi olmuyordu, sosyal yaşantısı yoktu. Şimdi sigortası var ve 800 ile bin lira arasında maaş veriyoruz." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber