Uşak Belediye Başkanı MHP'den istifa etti/ Video

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Kasım 2010 16:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Uşak Belediye Başkanı Ali Erdoğan, mensubu olduğu Milliyetçi Hareket Partisi'nden (MHP) istifa ettiğini açıkladı. Erdoğan, istifa isteminde referandum sürecindeki "Vicdanımın sesini dinleyeceğim" sözlerinin etkili olduğunu söyleyerek "MHP Genel Başkanı, bugünlerde partiden ayrılan tüm grupları yuvaya dönün çağrısı yapıyor. 21 yıldır bu partiye hizmet eden öz evladına partiden git diyor. Burada bir tezatlık var" dedi.

MHP İl Başkanı Metin Deniz Savaş önceki gece saat 01. 30 sıralarında bir yazılı açıklama yaparak Uşak Belediye Başkanı Ali Erdoğan'ın partiden istifasını istediklerini açıklamıştı. İl Başkanı Savaş dün öğle saatlerinde de bir basın toplantısı düzenleyerek istifa isteminin genel merkez oluruyla gerçekleştiğini bildirmişti. Bu gelişmelerin ardından Uşak Belediye Başkanı Ali Erdoğan, bugün öğle saatlerinde partisi MHP'den istifa ettiğini açıkladı. Sabah saatlerinde belediyeye gelen Uşak Belediye Başkanı Ali


Erdoğan, gazetecilere istifa kararı ile ilgili bir açıklama yapacağını söyledi. Öğle saatlerinde kameraların karşısına geçen Erdoğan, MHP'den noter aracılığıyla istifa ettiğini açıklayarak süreci değerlendirdi.

"VİCDANIMIN SESİNİ DİNLEYECEĞİM" SÖZÜ İSTİFA ETTİRDİ

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin son günlerde ülkücü tabanı yeniden MHP çatısı altında toplamak için bir çağrı yaptığını ancak Uşak'ta bu çağrıya tezat gelişmeler yaşandığını ifade eden Ali Erdoğan, "Genel Başkan ülke genelinde bir çağrı yapıyor ama Uşak'ta tam tersi gelişmeler yaşanıyor. MHP 21 yıllık öz evladına partiden git diyor" dedi.

İstifa isteminin bir yerel bir de özel sebebi olduğunu ve İl Başkanlığı'nın isteği üzerine bugün noter aracılığı ile partisi MHP'den istifa ettiğini bildiren Uşak Belediye Başkanı Ali Erdoğan şunları söyledi:

"Bugünden itibaren belediye başkanlığı görevimi bağımsız olarak devam ettireceğim. İstifa istemimin bir yerel bir de özel sebebi var. Yerel sebep siyasi çekişmelerdir. Biliyorsunuz Kanuni Sultan Süleyman öz oğlunu öldürmüştür. Bu siyasi çekişmeler maalesef her dönem yaşanabiliyor. Bu bir iktidar mücadelesidir. Özel sebep ise referandum sürecinde 'Vicdanımın sesini dinleyeceğim' sözlerimdir. Genel başkanın bu nedenle istifa istemini kabul ettiğini düşünüyorum. MHP Genel Başkanı, ülke genelinde partiden

ayrılan tüm kadroları yeniden yuvaya çağırıyor. Ama Uşak'ta bu çağrıya tezat bir gelişme yaşanmıştır. 21 yıldır bu partiye ve halka hizmet eden öz evladını partiden git demektedir. Genel başkan yardımcıları ile görüştüm ve bu olaydan haberleri olmadığını söylediler. Ama genel başkan ile görüşmedim."

"HİÇBİR DÖNEM AK PARTİ'YE GEÇMEK İÇİN GİRİŞİMDE BULUNMADIM"

İl yönetimini üstü kapalı sözlerle eleştiren ve yaşanan gelişmelerin 2011 seçimlerinde bir yansımasının olacağını kaydeden ve hiçbir dönem AK Parti'ye geçmek için girişimde bulunmadığını öne süren Ali Erdoğan şöyle devam etti:

"MHP il yönetimi bu kararla seçimlerde daha fazla oy alacağını düşünüyor. Bu onların takdiridir. Ben bağımsız bir belediye başkanı olarak devam edeceğim. Başkan yardımcısı arkadaşlardan bizimle çalışmak istemeyenlerle yolumuzu ayıracağız. Devam etmek isteyenlerle de devam edeceğim. Halktan kopuk olma meselesine gelince ben halkın içinde yer almaya çalıştım her zaman. Bu yöndeki suçlamalar doğru değil. Hiçbir dönemde AK Parti'ye ve hiçbir partiye geçme gibi bir girişimim olmadı ama çok teklif aldım. MHP

olarak 2007 seçimlerinde Uşak'tan milletvekili çıkaramamışsınız 2009'da kazandığınız belediyeyi bugün yok sayıyorsunuz ve 2011 seçimlerine gölge düşürüyorsunuz. Buradaki yönetim anlayışında bir sıkıntı olduğunu düşünüyorum. Bu kararı alanlar ülkücü tabana zamanı gelince hesap verecektir ve bunun mutlaka bir yansıması olacaktır. Bu artık MHP'nin iç meselesidir. Çünkü ben bugünden itibaren bağımsız bir belediye başkanıyım. Benim ihracımla MHP oyunu arttıracak mı arttırmayacak mı 2011 seçimlerinde hep birlikte

göreceğiz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber