Durak'ın oğluna ait televizyona belediye şirketlerinden 500 bin TL aktarıldı iddiası

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Kasım 2010 15:25, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Hakkında devam eden davalar sebebiyle İçişleri Bakanlığı tarafından görevden uzaklaştırılan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak'ın, oğlu Gökhan Durak'a ait Çukurova Televizyonu'na 2 yılda yaklaşık 500 bin lira aktardığı iddia edildi.

Yerel 'adanahaber' gazetesi, Aytaç Durak'ın belediye şirketlerinden oğlu Gökhan Durak'a ait televizyona nasıl para aktardığı iddialarını belgelerle gösterdi.

Adana Büyükşehir Belediyesi şirketlerinden Koza A.Ş.'ye, Gökhan Durak'ın sahibi olduğu Çukurova Televizyonu'nun kestiği, iki yılda 500 bin lirayı bulan faturalar dikkat çekti. Diğer belediye şirketleri olan İmar A.Ş., ÇUFAŞ., Beldetaş, Tümaş ve Koza A.Ş.'nin muhasebe evraklarında inceleme ise sürüyor.

Habere göre, Çukurova TV'nin sadece 2009 yılında bu kuruma 300 milyar liralık fatura kestiği ortaya çıktı. Haberde ayrıca, Koza A.Ş.'nin aynı yıl içinde Adana genelindeki günlük ve haftalık gazeteler, dergiler, televizyonlar, radyolar ve matbaalara toplam 154 milyar lira ödediği de aktarıldı.

Haberde, Koza A.Ş.'nin Gökhan Durak'a ait televizyona aynı gün içerisinde ve art arda kesilen 30'ar bin liralık faturalar kestiği bilgisine de yer verildi.

Öte yandan, İçişleri Bakanlığı müfettişlerince belediye şirketlerinde inceleme sürerken, Çukurova TV'nin kurulduğu 2002 yılından itibaren muhasebe evraklarının incelenmesi talep ediliyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber