50 kişilik kurs için 490 kişi başvurdu

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Kasım 2010 17:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sivas'ta Avrupa Birliği (AB) destekli Çağrı Merkezi Operatörü Yetiştirme Kursu için alınacak 50 kursiyerden biri olabilmek amacıyla 490 kişi müracaatta bulundu.

Avrupa Birliği ve Türkiye tarafından finanse edilen Kadın İstihdamının Desteklenmesi Hibe Programı kapsamında Ticaret ve Sanayi Odası tarafından hazırlanan "Çağrı Merkezi Operatörü Yetiştirme Projesi" kabul edildi.

Proje çerçevesinde 18?30 yaş arası 50 kadın çağrı merkezi operatörü olarak yetiştirilecek. Kursa kabul edilecek kişi sayısının yaklaşık 10 katına karşılık gelen 490 müracaat arasından 50 şanslı kursiyeri belirlemek için yazılı sınava yapıldı.

Yoğun talebin gösterildiği sınavı başarıyla geçen kursiyerler, sözlü mülakatın ardından kursiyer olmaya hak kazanacaklar. Kursta eğitimlerin aralık ayında başlaması planlanıyor.

Diğer yandan, Türkiye ile Avrupa Birliği arasındaki mali işbirliğine yönelik geliştirilmiş olan Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı (Instrument for Pre Accession-IPA)'nın "İnsan Kaynaklarını Geliştirme" bileşeni kapsamında kadınların istihdam edilebilirliğinin artırılması, daha fazla işe ve daha iyi istihdam koşullarına erişiminin kolaylaştırılması ile kadınların iş gücüne katılımı önündeki engelleri azaltılması amacıyla, Kadın İstihdamının Desteklenmesi Hibe Programı geliştirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber