Sahte belge düzenleyen vergi memuruna hapis

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 09 Kasım 2010 17:55, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

Sakarya'da bazı kişilerin banka hesaplarına konulan hacizlerin kaldırılması için sahte belge düzenlediği iddiasıyla yargılanan vergi memuru 5 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Sakarya 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya, bazı kişi ve şirketlerin vergi borçları nedeniyle banka hesaplarına konan hacizleri kaldırmak için sahte belge düzenlediği iddia edilen vergi dairesi memuru İ.S. ile sahte belgeleri banka şubesine vererek hacizleri kaldırdığı öne sürülen C.D, M.A, M.Ö, S.B.A. ve R.K. katıldı.

Duruşmada söz alan vergi memuru İ.S'nin avukatı Fahri Şen, müvekkilinin suç işlediğine dair somut bir kanıt ileri sürülemediğini belirterek, sahte olduğu belirtilen belgelerde grafoloji incelemesi yapıldığını ifade etti.

Şen, yapılan inceleme sonucu hazırlanan grafoloji raporlarının müvekkilinin lehine olduğunu kaydederek, ''Dosyada müvekkilim hakkında atfı cürüm olarak değerlendirilebilecek diğer sanık beyanlarından başka müvekkilim aleyhine her hangi bir kanıt yoktur'' dedi.

Davayı karara bağlayan mahkeme heyeti, sanık İ.S'ye ''Kamu görevlisinin resmi belgede sahteciliği'' suçunu işlediği gerekçesiyle 4 yıl hapis cezası verdi. Sanığın suçu zincirleme olarak işlediğine hükmeden mahkeme, cezayı 4'te 1 oranında artırarak sanığı 5 yıl hapis cezasına çarptırdı.

Mahkeme, diğer sanıklar C.D, M.A, M.Ö, S.B.A. ve R.K'yı ise sahte resmi evrakı bilerek kullandıkları gerekçesiyle ayrı ayrı 1 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırdı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber