İmama sela soruşturması

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 10 Kasım 2010 15:36, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

SAKARYA'nın Kaynarca İlçesi'nde Atatürk'ü anma töreni sırasında saygı duruşuna geçileceği anda, tören alanının hemen yanındaki caminin imamı saat 09.05'te sela okuyunca program karıştı.

Atatürk'ün 72'nci yıldönümü nedeniyle Kaynarca İlçesi'nde gerçekleştirilen anma töreni saat 08.45'te Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasıyla başladı. Hazırlanan anma programına göre Ankara Radyosu'na göre saat ayarlaması yapılarak radyo ile birlikte aynı anda ilçede sirenlerin çalmaya başlaması kararlaştırıldı.

Kaymakam Ersin Emiroğlu ile ilçe protokolu Hükümet Kodnağı önünde saat 09.05'te sirenlerle birlikte saygı duruşuna geçecekleri anda, hemen yakındaki caminin minaresinden ölen bir kişinin selası okunmaya başlandı. Cami imamının salayı uzatması üzerine ilçe müftülüğüne haber verilerek kısa kestirildi. Sala nedeniyle de sirenlerin çalması gecikti ve saygı duruşu da gecikmeli yapıldı.

Kaynarca Kaymakamı Ersin Emiroğlu, siren çalmayı geciktiren aksaklığın belirlenmesi ve imamın selayı tam saat 09.05'te okumasının kasıtlı olup olmadığının belirlenmesi amacıyla soruşturma başlattı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber