Üniversitelilerden bıçalamaya protesto

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 10 Kasım 2010 16:15, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Mersin Üniversitesinde (MEÜ) bir grup öğrenci, önceki gün bir öğrencinin bıçakla, iki öğrencinin ise otomobilin çarpması sonucu yaralanmasını protesto etmek amacıyla eylem yaptı.

Çiftlikköy Yerleşkesi'ndeki Fen-Edebiyat Fakültesinin önünde toplanan bir grup öğrenci, ellerinde pankartlarla slogan atarak Cumhuriyet Meydanı'na kadar yürüdü.

Öğrencilerden Recep Kara, burada yaptığı konuşmada, bir öğrencinin bıçaklanmasıyla başlayan olayların ardından yaşananların gerginliğin tırmanmasına neden olduğunu ileri sürerek, üniversite yönetimini ve saldırıyı protesto ettiklerini söyledi.

Grup, açıklamanın ardından slogan atarak dağıldı.

8 Kasımda, Mersin Üniversitesi Meslek Yüksekokulu öğrencisi Tayfun Çelik, M.Ş'nin kullandığı 33 RC 813 plakalı otomobille üniversiteye gelen ve öğrenci olduğu belirtilen kişiyle henüz belirlenemeyen nedenle tartışmış ve bıçaklanarak yaralanmıştı.

Zanlıyı üniversiteye getirdiği belirlenen M.Ş'nin kullandığı otomobil, üniversite çıkışında İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğrencisi Derya Kaya (19) ve Gizem Arıcı'ya (18) çarpmış, sürücü teslim olmuştu.

Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, M.Ş. ile arkadaş olduğu ihtimali üzerinde durulan ve bıçaklama olayına karışan zanlının kimliğinin tespit edilmesine yönelik çalışmaların sürdürüldüğünü bildirdi.

MEÜ Araştırma ve Uygulama Hastanesine kaldırılan Tayfun Çelik ile Gizem Arıcı'nın sağlık durumunun iyiye gittiği, Derya Kaya'nın ise hayati tehlikesinin devam ettiği belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber