Öğrencileri ineğe benzeten rektöre esnaftan tepki

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Kasım 2010 15:24, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Selahattin Salman'ın, 'Anadolu insanı üniversiteyi montofon inek olarak görüyor' açıklamasına, Kırşehir Esnaf Odaları Birlik Başkanı Bahamettin Öztürk tepki gösterdi.

Öztürk, "Bugünün öğrencisi yarının valisi, başbakanı, cumhurbaşkanı olacaktır. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, bir konuşmasında, 'Ülkemizi Türk Gençliğine Emanet Ediyorum' diyerek, gençlerimize ne kadar güvendiğini belirtmiştir." dedi.

Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Selahattin Salman'ın, öğrencileri montofon ineğe benzetmesine bir çok sivil toplum kuruluşu tepki gösterirken, son olarak yazılı olarak bir basın açıklaması yapan Kırşehir Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birlik Başkanı Bahamettin Öztürk tepki gösterdi.

Öztürk, küçüğünden büyüğüne kadar Anadolu insanına hakaret içeren sözleri hiçbir şekilde benimsemediklerini söyledi. Birlik Başkanı Bahamettin Öztürk, Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Selahattin Salman'ın açıklamalarını talihsiz ve üzüntü verici olarak nitelendirdi. Öztürk, şöyle dedi:

"Gencinden yaşlısına kadar Anadolu insanına hakaret içeren açıklamalarda ne yazık ki ülkemizin göz bebeği güzelim öğrencilerimiz inek yerine, esnaf ve sanatkarımız da bu inekleri sağan bakıcıları olarak tanımlanmıştır. Bugünün öğrencisi yarının valisi, başbakanı, cumhurbaşkanı olacaktır. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, bir konuşmasında, 'Ülkemizi Türk Gençliğine Emanet Ediyorum' diyerek, gençlerimize ne kadar güvendiğini belirtmiştir. Esnaf ve sanatkar cömert, ikram ve kerem sahibidir, öğrencinin cebindeki harçlığına gözünü dikmez, elinden geldiğince yardımda bulunur." dedi.

Öztürk, esnaf ve sanatkarlar olarak öğrencileri sağılacak montafon inek olarak görmediklerini kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber