Hastayla ilgili soru soran 112 doktoruna dayak iddiası

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Kasım 2010 15:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Konya'da 20 Nolu Sağlık Ocağı içerisinde bulunan 112 Acil Servis noktasında görevli doktor, kaza yapan bir kişinin yakınları tarafından dövüldüğü iddiasıyla şikâyetçi oldu. Hasta yakınları da doktorun kendilerini dövdüğünü ileri sürerek karşı şikâyette bulundu.

İddiaya göre merkez Selçuklu ilçesindeki 112 acil yardım noktasına gelen

Hasan A., Gökmen A. ve Salih A. Doktor Tuğrul B.'den bir hafta önce kaza yapan annelerinin tedavi edilmesini istedi. Hastayla ilgili bilgileri soran Tuğrul B.'ye kızan yakınları doktora küfretti. Bunun üzerine hasta yakınlarıyla doktor arasında çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Hasta yakınları tarafından darp edilen Doktor Tuğrul B. rapor alarak kendisini darp eden 3 kişiden şikâyetçi oldu. Aynı şekilde hasta yakınları da doktordan şikâyetçi oldu. Her iki tarafın da polis merkezinde ifadeleri alındı. Şüpheliler ifadelerinin ardından adliyeye sevk edilecek. 112 görevlileri de doktor arkadaşlarına destek olmak için polis merkezi önüne geldi. Diğer yandan önceki gün de bir bıçaklama vakasında müdahale etmek isteyen 112 ekibi saldırıya uğramıştı.

Öte yandan 112 İl Ambulans Servisi Başhekimi Dr. Osman Ulusal, yapılan saldırıyı kınadıklarını açıklardı. 112 görevlilerinin işini en iyi şekilde yapmak için çalıştığının altını çizen Başhekim Ulusal, "Bizler 112 ekipleri olarak işimizi en iyi şekilde yapmaya çalışıyoruz. Kaldı ki birçok asayiş olaylarında olayın etkisiyle psikolojisi bozuk olan hasta ve kazazede yakınları bize kime zaman sözlü, kimi zaman da fiziki saldırıda bulunuyorlar. Amacı sadece hayat kurtarmak olan ekiplerimizin bu tür olaylar da hayatlarını hiçe sayarak görevlerini yapmalarının bedeli bu olmamalı." diyerek tepkisini dile getirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber