DHMİ Personeline Havacılık Tazminatı...

Torba kanun tasarısı ile yapılan değişikliklere sitemizde yer vermeye devam ediyoruz. 17/03/2005 tarihli Meclis Genel Kurulunda kabul edilen maddeye göre Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü personeline, personel maliyetlerinin karşılanma oranına göre en yüksek devlet memuru aylığının %200 ile %50'si oranında Havacılık Tazminatı verilmesi öngörülmektedir. Ayrıntılar için başlığa tıklayın.

Haber Giriş : 17 Mart 2005 16:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Meclis Genel Kurulunda yapılan değişiklik aşağıdaki şekildedir. Bu madde Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer tarafından onaylandıktan sonra yürürlüğe girecektir.

MADDE 28.- 22.1.1990 tarihli ve 399 sayılı Kanun Hükmünde Kararnameye aşağıdaki ek mad-de eklenmiştir.
"EK MADDE 2.- Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğünün 3 üncü maddenin (b) ve (c) bentleri kapsamına giren personeline; aylık tutarı, Avrupa Hava Seyrüsefer Emniyeti Teşkilatı prensipleri çerçevesinde personel maliyetlerinin tamamı karşılanan kadro ve pozisyonlarda bulunanlar için en yüksek Devlet memuru aylığının (ek gösterge dahil) brüt tutarının %200'ünü, kısmen karşılanan kadro ve pozisyonlarda bulunanlar için %100'ünü, diğerleri için %50'sini geçmemek üzere Yüksek Planlama Kurulunca belirlenen oran, esas ve usullere göre "Havacılık Tazminatı" ödenir. Bu şekilde yapılacak ödemeler, sözleşmeli personel için belirlenen ücret tavanı ile kapsama dahil personele veri-lecek diğer hak ve ödemelerin tespitinde dikkate alınmaz.
Bu tazminat aylıklara ilişkin esaslar çerçevesinde, damga vergisi hariç herhangi bir vergi ve kesintiye tabi tutulmaksızın ödenir."


Bu maddeye göre;

- Personel maliyetinin tümü karşılananlara 761 YTL,
- Personel maliyeti kısmen karşılananlara 380 YTL,
- Diğer personele ise 190 YTL'ye,

kadar havacılık tazminatı verilecektir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber