Tanık Koruma Şube Müdürlüğü kuruldu

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 17 Kasım 2010 09:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

EMNİYET Genel Müdürlüğü'nün çalışmalarıyla İstanbul ve Ankara'dan sonra İzmir'de de Tanık Koruma Şube Müdürlüğü kuruldu. Narkotik, terör ve çete soruşturmalarındaki gizli tanıklara yönelik faaliyet gösterecek şubenin personelinin deşifre olmamış polislerden seçileceği öğrenildi.

?Ergenekon' adıyla bilinen soruşturmayla gündeme gelen gizli tanıklar için harekete geçen Emniyet Genel Müdürlüğü'nün talimatıyla İzmir Emniyet Müdürlüğü bünyesinde de Tanık Koruma Şube Müdürlüğü kuruldu. Şube Müdürlüğü'ne, Terörle Mücadele Şube Müdür Yardımcısı Zeki Sezer atandı. Gaziemir'deki binada faaliyet gösterecek şubenin, özellikle narkotik, terör, mali ve çete soruşturmalarındaki gizli tanıkların korunması, adliyeye götürülüp ifade vermesi gibi konularda hizmet vereceği öğrenildi. Şubeye atamaların yapılmaya başlandığı, görevlilerin deşifre olmamış personelden seçilmesine özen gösterildiği kaydedildi.

Teknik donanım, araç ve maddi yönden imkanları geniş tutulacak şubenin, yakında tam olarak faaliyete geçeceği belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber