Tatilcilere trafik polisinden 'demli çay' ikramı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 21 Kasım 2010 17:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Muğla'da trafik ekipleri dönüş yolculuğuna başlayan tatilcilere ve sürücülere, ''uykusuz araç kullanmayın'' uyarısı yaptı ve sürücüleri uyanık tutması için ''demli çay'' ikram etti.

Muğla Trafik Bölge Müdürü İlhami Doğangüzel ve 2 trafik ekibi tatilcilerin dönüş yoğunluğunun yaşandığı Muğla-Denizli yol kavşağında trafik denetimi yaptı ve sürücülere, ''Trafik kuralı ihlali yapmayın, uykusuz ve yorgun araç kullanmayın, trafik işaret işaret ve işaretçilerine uyun'' uyarısında bulundu.

-SÜRÜCÜLERE DEMLİ ÇAY İKRAM ETTİLER-

Denetime katılan trafik polisleri sürücülere ''demli çay'' ikramında bulundular. Polisler, araçlarda yolculuk eden çocuklara ise pasta ve çikolata ikram ettiler. Doğangüzel, amaçlarının tatillerini Muğla ve ilçelerinde geçiren tatilcilerin dönüş yolculuğunu sorunsuz bir şekilde tamamlamalarını sağlamak olduğunu belirterek, ''Bir kahvenin 40 yıl hatırı var sözünden yola çıkarak sürücülerimize 'güle güle' çayı ikram ettik. Çay'ın insanı uyanık tutma özelliğini de göz önünde bulundurduk. Burada esas önemli olan sürücülerimizin uykusuz ve yorgun olarak araç kullanmamaları, bu vesileyle bu konuda da hatırlatmada bulunduk'' dedi.

Bu arada, çay ikram edilen sürücüler ise Kurban Bayramı tatili nedeniyle alınan trafik önlemleri ve denetimlerin yoğunluğuna işaret ederek, ''Yapılan uygulama çok güzel, temennimiz bayram nedeniyle alınan trafik önlemleri ve yoğun uygulama normal zamanlarda da bu şekilde sürdürülür'' diye konuştu.

-TRAFİK VE RADAR DENETİMİ-

Bu arada, Kurban Bayramı süresince Muğla ve ilçelerinde tatil yapan vatandaşların dönüş yolcuğunun başlaması nedeniyle özellikle Bodrum, Marmaris, Fethiye, Datça, Milas ve Dalaman güzergahlarında her 20 kilometre bir trafik ekibi, ''Emniyet kemeri, fazla yolcu ve trafik kuralı ihlalleri'' konusunda denetim yaptı.

Tatil boyunca adı geçen güzergahlarda sabit ve seyyar radar araçları da ''aşırı hız ve hatalı sollama'' kontrolü yapıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber