AB Rh Negatif Ailesi, bugün 2 bin 500 üyeye ulaştı

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 22 Kasım 2010 08:10, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

İsmail AKTAŞ

Türkiye'de, her bin kişiden yedisinde bulunan AB Rh Negatif kan grubuna sahip 6 kişinin, 10 yıl önce kurduğu, AB Rh Negatif Ailesi, bugün 2 bin 500 üyeye ulaştı.

Hızla büyüyen aileye katılan vatandaşlar, kan ihtiyacı olduğunda vatandaşların yardımına koştu. En umutsuz anlarda devreye giren AB Rh Negatif Ailesi, çok sayıda hayat kurtardı. AB Rh Negatif Ailesi üyeleri, kan gruplarının çok az rastlandığını belirterek, kendi kan grubuna sahip olan vatandaşların, ailelerine üye olmasını istiyor. Üye olacakların ihtiyaç duyduklarında yanında olmak, ihtiyaç halinde ise yardımlarına koşmasını bekliyorlar.

AB Rh Negatif Ailesi kurucularından Selma Özpak, kana ihtiyaç duyan herkese kapılarının açık olduğunu belirterek, şu bilgileri veriyor:

?Çok ender bulunan bu kan grubu için gönüllü beraberlik seçim değil mecburiyettir. Kan grubunuz AB Rh Negatif ise gruba katılın. Arkadaşlarımla beraber kesinlikle maddiyat, din, dil, ırk gözetmeden üyelerin kötü günlerinde yaralarını sarmaktan başka beklentimiz yok. Türkiye'nin her yerinde ihtiyacı karşılayabiliriz. Gönüllü olmak için ad, soyad, adres, telefon bilgilerini 05552188837 numaralı telefona mesaj olarak bildirmek yeterli. Ayrıca www.abrhnegatif.org adresinden de bize ulaşabilirler.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber