Türk İntikam Birliği'ne 9 ilde operasyon

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 25 Kasım 2010 08:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü, internette kurdukları çok sayıda siteden kargaşa çıkarmak amacıyla provokatif yayınlarda bulunduğu iddiasıyla Türk İntikam Birliği Teşkilatı'na operasyon düzenledi. 6 ilde eşzamanlı düzenlenen baskınlarda 14 kişi gözaltına alındı.

İnternet üzerinden bazı sitelerden provokatif yayınlar yapıldığı iddiaları üzerine harekete geçen Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü mahkeme kararı ile onlarca siteyi yakın takibe aldı. Soruşturmada halkı kin ve nefrete sevk edecek ve illegal eylemler yapılması sağlayacak şekilde yayınların tek merkezden yönetildiği öne sürüldü. Kürt-Türk çatışması çıkarmak için çaba harcandığı iddia edilen soruşturmada örgütün ırkçı düşüncelerle şiddet planladığı ve yandaşlarını bunun için silahlanmaya davet ettiği öne sürüldü.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla polis, dün 6 ilde eşzamanlı operasyon gerçekleştirdi. Ankara, Antalya ve Muğla'nın da aralarında bulunduğu 6 ildeki operasyonda 14 kişi gözaltına alındı. Polis 30'a yakın adreste arama yaptı. Aramalarda çok sayıda örgütsel olduğu iddia edilen doküman, bilgisayar, CD, bir kuru sıkı tabanca ve sahte evraklar ele geçirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber