Valilik, kamu binalarının engellilere göre dizayn edilmesini istedi

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Kasım 2010 10:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara Valiliği, başkentte kamuya açık binaların engellilerin faydalanabileceği şekilde yeniden düzenlenmesi için genelge yayınladı.

'Kamuya açık binalarda mimari engellerin kaldırılması' başlığıyla Ankara Valisi Alaaddin Yüksel'in imzasıyla yayınlanan genelgede; kamu binalarının koridor, merdiven ve rampa eğilimleri ile asansör ve tuvalet standartlarının bir kez daha gözden geçirilmesi, gerekli iyileştirici tadilatlara derhal başlanması istendi.

Genelgede, Türkiye'de ve Ankara'da çok sayıda engelli vatandaşın bulunduğu hatırlatılarak, "Engelli vatandaşlarımız, kamu hizmetlerinden yararlanmaları esnasında özellikle kamuya açık binaların mimari engelleri nedeniyle hala bazı zorluklarla karşı karşıya kalmaları hali, özellikle başkent Ankara'ya yakışmamaktadır. Kamuya açık binalarda mimari engellerin kaldırılması, engellilerin gerek hizmetlerden yararlanmaları ve gerekse toplumla daha fazla kaynaşmalarının sağlanması bakımından mutlaka faydalı olabileceği değerlendirilmektedir. Bu itibarla, Ankara ilinde bulunan kamu kurum ve kuruluşlarında engelli vatandaşlarımızın kamu hizmetlerinden yararlanmalarına esas olmak üzere, kamuya açık binalarda mimari engellerin kaldırılması çalışmalarına derhal başlanacaktır." ifadelerine yer verildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber