Kanser hastası doktor dava etti, iki baz istasyonu kaldırıldı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 29 Kasım 2010 08:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Manisa'nın Salihli ilçesi Aksoy Mahallesi'nde bir evin çatısı ve camide bulunan baz istasyonları, kanser hastası olan Salihli Devlet Hastanesi'nde görevli Dr. Haydar Kaya'nın ve mahalle sakinlerinin başlattığı hukuki süreç sonucu kaldırıldı.

Dr. Kaya, Aksoy Mahallesi Şüheda Caddesi'nde bir vatandaşın 2009 yılında evinin çatısına baz istasyonu kurulmasına izin verdiğini, mahalle sakinlerinin bu istasyonun kaldırılmasına yönelik imza kampanyası düzenlediğini, kendisinin de kampanya devam ederken dava açtığını söyledi.

Mahalle sakinlerinin de dava sürecine ve masraflarına katkı sağladıklarını anlatan Kaya, "Mahallemizde 4 tane ağır hasta var. Ben kanser hastasıyım. Davayı açarken, baz istasyonlarının bu hasta kişilere daha fazla zarar vereceğini düşündüm. Salihli Asliye Hukuk Mahkemesi'ne açmış olduğumuz davayı kazandım. Hedefime ulaştığım için mutluyum." dedi. Kaya, Aksoy Mahallesi'ndeki Yerliler Camii'nin minaresine 2006 yılında kurulan baz istasyonunun da, cami cemaatinin ve çevrede oturan vatandaşların 4 yıldır verdiği hukuk mücadelesi sayesinde kaldırıldığını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber