Kayseri Şeker'deki yolsuzluk miktarı 132 milyon lira

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Aralık 2010 16:38, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Ankara Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında Kayseri Şeker Fabrikası'nın üst düzey yöneticileri ile birlikte 30 kişi gözaltına alındı.

Soruşturmanın Sanayi ve Ticaret Bakanlığı müfettişlerinin verdiği rapor doğrultusunda başlatıldığı öğrenildi. Müfettişlerin raporuna göre Şeker Fabrikası'nın 132 milyon lira zarara uğratıldığı ileri sürülüyor.

Kayseri Şeker Fabrikası'nda dün başlatılan yolsuzluk soruşturması devam ediyor. Soruşturma kapsamında 30 kişi gözaltına alınırken birçok kişi de ifade vermek üzere emniyete çağrıldı. Soruşturmanın ise Kayseri Şeker Fabrikası'nda inceleme yapan Sanayi ve Ticaret Bakanlığı müfettişleri ile Maliye Bakanlığı yetkilileri 2 ay önce tamamladığı çalışma sonrasında başlatıldığı öğrenildi. Bir yılı aşkındır fabrikadaki hesapları, harcamaları geçmişe yönelik inceleyen bakanlık müfettişlerinin verdiği bilgi doğrultusunda 132 milyon lira zarara uğratıldığı ifade ediliyor.

Öte yandan Kayseri Şeker Fabrikası'nın mevcut yönetime muhalif gruptan bazıları da, polis tarafından bilgisine başvurulmak ve tanık sıfatıyla ifadesini alıyor. Muhalif grup ise Kayseri şeker Fabrikası'nın sadece üç bankaya olan borcunun 450 milyon lira olduğunu dile getirdi. Çiftçiye de 250 milyon lira borç bulunduğunu ve Kayseri Şeker Fabrikası'ndaki zararın daha büyük olduğunu iddia ediyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber