Havalar nasıl olacak?

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 05 Aralık 2010 09:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yapılan son değerlendirmelere göre; Yurdun batı kesimleri akşam saatlerinden sonra yeni bir yağışlı havanın etkisine girecek. Bugün sabah saatlerinde İç Anadolu'nun doğusu, Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzeyinde yer yer sis görüleceği tahmin edilmektedir.

HAVA SICAKLIĞI: Bugün yağışla birlikte batı kesimlerde 8 ila 10 derece azalacak. Diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.

RÜZGAR: Genellikle güney ve güneybatı, yurdun güneydoğu kesimlerinde güney ve güneydoğu yönlerden hafif arasıra orta kuvvette Marmara ve Ege'de güney ve güneybatı yönlerden yer yer kuvvetli, Kuzey Ege kıyılarında ise fırtına şeklinde esecek. Gece saatlerinden sonra ise Marmara ile Kuzey Ege'de kuzey ve kuzeybatı (karayel) yönlerden yer yer kuvvetli (30-50 km/saat) olarak esecek.

METEOROLOJİ'DEN UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bursa ve Düzce çevrelerinde kuvvetli, akşam saatlerinden sonra ise Bolu, Karabük ile Kastamonu'nun yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (sel, su baskını, ulaşımda aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir..

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın; Bugün akşam Marmara ve Ege kıyılarında güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden yer yer kuvvetli (40-60 km/saat), Kuzey Ege kıyılarında ise fırtına şeklinde (60-80 km/s), gece saatlerinden sonra ise Marmara ve Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli (30-50km/s) olarak esmesi beklendiğinden oluşabilecek olumsuz şartlara (ulaşımda aksama, soba ve doğalgaz zehirlenmeleri vb.) karşı tedbirli ve dikkatli olunması gerekmektedir.

SİS UYARISI: Yarın İç Anadolu'nun doğusu, Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzeyinde gece ve sabah saatlerinde yer yer sis görüleceğinden, oluşabilecek olumsuz şartlara (ulaşımda aksama vb.) karşı tedbirli ve dikkatli olunması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA: Bu akşam saatlerinde Edirne, Tekirdağ, Kırıklareli ve Çanakkale çevreleri ile gece saatlerinden sonra bölge geneli yağmur ve sağanak yağışlı gececek. Yağışların; Kocaeli, Sakarya, Yalova ve Bursa çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgar; güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden, gece saatlerinden sonra ise kuzey ve kuzeybatı (karayel) yönlerden yer yer kuvvetli (30-50 km/s) olarak esecek.

EGE: Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam saatlerinde Kuzey Ege kıyıları ve İzmir çevreleri ile gece saatlerinden itibaren bölge geneli sağanak yağışlı geçecek. Rüzgar; Kuzey Ege kıyılarında güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden yer yer fırtına (60-80 km/s), gece saatlerinden sonra ise kuzey ve kuzeybatı (karayel) yönlerden kuvvetli (30-50 km/saat) olarak esecek.

AKDENİZ: Parçalı ve az bulutlu gece saatlerinden sonra batısı çok bulutlu, sabah saatlerinden itibaren Batı Akdeniz'in batısı sağanak yağışlı geçecek.

İÇ ANADOLU: Batısı parçalı ve çok bulutlu, doğusu parçalı ve az bulutlu, öğle saatlerinden itibaren Ankara, Eskişehir ve Çankırı ile akşam saatlerinden sonra Konya çevreleri yağmur ve sağanak yağışlı. Sabah ve gece saatlerinde doğusunda yer yer sis görülecek.

BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu sabah saatlerinden itibaren batısı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; Düzce çevresinde kuvvetli, ) akşam saatlerinden sonra Bolu, Karabük ve Kastamonu'nun yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

ORTA VE DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu geçecek.

DOĞU ANADOLU: Parçalı az bulutlu geçecek. Sabah ve gece saatlerinde kuzey kesimlerinde yer yer sis görülecek.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve az bulutlu geçecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber