Sözleşmesi feshedilen uzman erbaşların yönetmeliği yakında çıkıyor

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Aralık 2010 21:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Erdoğan, yaş sınırı nedeniyle sözleşmesi feshedilen uzman erbaşlara istihdam imkanı getiren yasanın yönetmeliğinin hazırlandığını kaydetti.

Yaş sınırı nedeniyle emekli aylığına hak kazanamadan ilişkileri kesilen ve uzun zamandır beklenti içinde olan uzman erbaşlara bir müjde niteliğinde olduğunun altını çizen Mehmet Erdoğan, uzman erbaşların 45 yaşında ilişkilerinin kesilmesinden dolayı büyük çoğunluğunun emekli aylığını hak edemeden ayrılmak zorunda kaldığını vurguladı.

Erdoğan, 19 Haziran 2010 tarihinde kabul edilen, 30 Haziran 2010 tarihli ve 27627 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan 6000 sayılı 'Askeri Mahkemeler Kuruluşu ve Yargılama Usulü Kanun ile Bazı Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun' ile yaş sınırı nedeniyle Silahlı Kuvvetlerden ayrılanlar ile ayrılacak olanlardan isteklilerin, Merkezi Yönetim Bütçe Kanunlarında yer alan sınırlamalara tabi olmaksızın, Milli Savunma Bakanlığı, Milli Savunma Bakanlığı Akaryakıt İkmal ve NATO POL

Tesisleri İşletme Başkanlığı ile Türk Silahlı Kuvvetleri kadrolarında emekli aylığına hak kazandıkları tarihe kadar Devlet memuru olarak istihdam edilmelerine imkan sağlandığını aktardı.

Erdoğan ayrıca, "Bu kapsamda, ilişiği kesilen uzman erbaşların devlet memuru olarak atanması hususlarını düzenleyen Taslak Yönetmelik, Milli Savunma Bakanlığınca hazırlanmış ve ilgili Bakanlıkların görüşüne sunulmuştur. Yaş sınırı nedeniyle, yeni çıkan kanunda belirtilen süreler içerisinde sözleşmesi feshedilenler ile 31 Aralık 2010 tarihine kadar ayrılacak olanlar, öncelikli olarak Milli Savunma Bakanlığı, Milli Savunma Bakanlığı Akaryakıt İkmal ve NATO POL Tesisleri İşletme Başkanlığı kadrolarında,

talep edilmesi durumunda ise Genel Kurmay Başkanlığı kadrolarında da istihdam edilecektir. 01 Kasım 2010 tarihi itibarıyla, yaş sınırı nedeniyle sözleşmesi feshedilen ve 31 Aralık 2010 tarihi itibarıyla da sözleşmesi feshedilecek olan toplam 421 personel, halen Milli Savunma Bakanlığına müracaatta bulunmuştur. Yaş sınırı nedeniyle sözleşmeleri feshedilen uzman erbaşlarımızın mağduriyetleri giderilmiş olacaktır" dedi.

Toplumun her kesiminden insanların sorun ve sıkıntılarını çözmeye çektiklerine dikkat çeken Erdoğan, "AK Parti Hükümeti olarak, araştırarak, inceleyerek ve toplumun her kesimine kulak vererek eksik ve aksak gördüğümüz, ihtiyaca cevap vermeyen mevzuatlarda gerekli düzenlemeler, yenilikler yaparak daha işlerli, işlevli ve daha faydalı hale getirmekteyiz. Bundan böyle de insanlarımızın faydasına olan çalışmaları yapmaya devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber