Beklenen kış bu cuma geliyor

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 07 Aralık 2010 08:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Meteorolojik tahminlere göre, güneyli rüzgârlarla cuma gününe kadar 20 dereceye kadar yükselecek hava sıcaklıkları, hafta sonundan itibaren kuzeyli rüzgârlarla sonunda kışı getirecek. Marmara bölgesinden girecek yağış ve soğuk hava özellikle İstanbul ve çevresinde etkili olacak, Kırklareli'nin yüksekleri karla buluşacak.

YURT genelinde güney rüzgârlarının etkisiyle bugünden itibaren yeniden yükselecek hava sıcaklıkları, cumadan itibaren yerini soğuk havaya bırakacak. Özellikle perşembe günü 19-20 dereceye yaklaşacak sıcaklığın, İstanbul ve Marmara bölgesinde cuma günü öğle saatlerinden itibaren sert bir şekilde düşeceği tahmin ediliyor. Meteorolojik tahminlere göre karayel rüzgarıyla birlikte cuma günü Marmara bölgesinin genelinde görülmesi beklenen yağmurun en etkili olduğu bölge İstanbul ve çevresi olacak.

Birçok bölgeye kar geliyor

Aynı gün Kırklareli'nin yüksek bölgelerinde kar yağışının gözlenmesi bekleniyor. Cumartesi günü de Ankara'nın yanı sıra yurdun kuzey, doğu ve iç bölgelerinde kar yağışı bekleniyor. Bolu Dağı'nda dün sabah saatlerinde sis etkili oldu. Sis nedeniyle görüş mesafesi yer yer 30 metreye kadar düştü. D-100 Karayolu Bolu Dağı geçişinde önceki sabah etkili olan sağanak yağmur da akşam yerini kara bıraktı. Aralıkla yağan kar, ulaşımı yavaşlattı. Mersin'in Silifke İlçesi'nde sabah saatlerinde başlayan yağmur, özellikle ilçenin Kabasakallı Mahallesi, Narlıkuyu Beldesi ile Kurtuluş, Çeltikçi ve Ovacık köylerinde etkili oldu. Yağışla birlikte başlayan dolu ve ardından çıkan hortum ise bu bölgelerdeki ekili arazilere büyük zarar verdi.

Abant bembeyaz

BOLU'da önceki gece Abant, Kartalkaya ve Gerede'nin yüksek kesimlerinde kar yağışı etkili oldu. Kartalkaya'da kar kalınlığı 5, Abant'ta yeşil alanlarda yaklaşık 10 santime ulaştı. Doğa harikası Abant'ta otellerde konaklayanlar sabah bembeyaz bir görüntüyle karşılaştı. Çam ormanlarının üzerine kaplayan kar ve sis etkileyici bir görüntü oluşturdu. Tatilciler göl etrafında yürüyüşe çıkıp Abant'ın kartpostal gibi güzelliğini görüntüledi.

Karadeniz coştu

ZONGULDAK'ta yağmurla birlikte etkili olan rüzgar, denizde daha fazla hissedildi. Saatteki hızı 20 kilometreyi bulan rüzgar nedeniyle oluşan 5 metrelik dalgalar, yer yer dalgakıranları da aşarak liman içine kadar ulaştı. Ancak dalgaların, Zonguldak kıyılarında ava çıkan balıkçıları etkilemedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber